Δελφίνι φέρνει στο κόσμο το μικρό του, μέσα σε ένα ενυδρείο του Σικάγου.

Δελφίνι φέρνει στο κόσμο το μικρό του, μέσα σε ένα ενυδρείο του Σικάγου.

Facebook
Twitter
Email

Μετά από 3 ώρες γεμάτες ωδίνες, πριν μια εβδομάδα η Katrl το 28 ετών δελφίνι του Ειρηνικού, έφερε στον κόσμο το μικρό της στο ενυδρείο Shedd του Σικάγου.

Το βίντεο της γέννησης κατέγραψε ο Sam Cejtin, ο κάμεραμαν του ενυδρείου και μας αφήνει να δούμε τη στιγμή που εμφανίζεται η ουρά του δελφινιού καθώς και η πρώτη του ανάσα σε αυτό τον κόσμο. «Από τη στιγμή που εμφανίζεται η ουρά του, η καρδιά σας θα χτυπήσει δυνατά και είναι μόνο θέμα χρόνου το να γίνετε μάρτυρες κάτι καταπληκτικού. Το να βλέπει κανείς ένα δελφίνι να γεννιέται είναι όμορφο, αλλά το να βλέπεις τα φυσικά του ένστικτα να αναλαμβάνουν πλήρως μέσα σε δευτερόλεπτα, καθώς ωθεί με την ουρά το μικρό στην επιφάνεια για να πάρει την πρώτη του ανάσα, είναι συνταρακτικό» είπε η Lisa Takaki σε μια δήλωση του ενυδρείου.

Το μικρό δελφίνι που δεν έλαβε ακόμη όνομα, γεννήθηκε 91 εκατοστά και 25 κιλά ενώ γρήγορα ανέπτυξε δεσμό με την μητέρα του. Η μητέρα ήξερε ακριβώς τι να κάνει και πώς να φροντίσει το μικρό της, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο σε πλάσματα που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά. «Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι για τη δουλειά που έκανε η Katrl ως νέα μητέρα, μιας και δείχνει σημάδια προστασίας και καθοδήγησης με το να απομακρύνει το δελφινάκι από τις πλευρές του οικοτόπου και βοηθώντας το να πάρει τη σωστή θέση κολύμβησης για να διατηρήσει τα ενεργειακά του αποθέματα» δήλωσε η Takaki.

Δείτε τη γέννηση και τα πρώτα λεπτά του μικρού δελφινιού με τη μαμά του.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!