Γιατί ένας Άντρας μπορεί να Χωρίσει ακόμη και την Γυναίκα που Αγαπάει; 5 Σημαντικοί Λόγοι

Γιατί ένας Άντρας μπορεί να Χωρίσει ακόμη και την Γυναίκα που Αγαπάει; 5 Σημαντικοί Λόγοι

Facebook
Twitter
Email

Το να έpωτευτεί κανείς μπορεί να είναι αρκετά έντονο. Γι” αυτό οι σχέσεις πολλών ζευγαριών είναι σαν τρενάκι του λούνα παρκ με ανατροπές και γυρίσματα, του ύψους και του βάθους. Όταν έχουμε ένα βαθύ δεσμό με κάποιον, τους εμπιστευόμαστε πλήρως και μοιραζόμαστε μαζί τους εμπειρίες και αισθήματα. Ενώ όλοι αντιμετωπίζουμε διαφορετικά τις σχέσεις και ψάχνουμε συγκεκριμένα πράγματα, όσον το αντρικό φύλο, οι άντρες αφοσιώνονται πλήρως στη σχέση τους. Όταν ένας άντρας έpωτεύεται, συχνά διστάζει σε κάθε μεγάλο στάδιο της σχέσης και συγκρατιέται. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άντρες σκέφτονται ότι θα πληγωθούν από μια αποτυχημένη σχέση. Με τον ίδιο τρόπο, οι άντρες φοβούνται την απόρριψη περισσότερο από τις γυναίκες, και φοβούνται ότι θα πληγωθούν συναισθηματικά από το άτομο που αγαπούν. Υπάρχουν μερικοί λόγοι που ένας άντρας μπορεί να επιλέξει να αφήσει τη γυναίκα που αγαπά. Παρακάτω εξηγούμε 5 από αυτά:

1. Αδικαιολόγητη σύγκριση με άλλους: Όταν μια γυναίκα πάντα συγκρίνει και αντιπαραθέτει τον φίλο της με άλλους άντρες, είτε πρόκειται για σύγκριση με τον πρώην της, έναν άντρα μέλος της οικογένειας της ή ένα στενό φίλο, δεν είναι ποτέ ευπρόσδεκτο. Είναι επίσης πολύ άδικο. Ποιος θα ήθελε να συγκριθεί ή να κριθεί κατά αυτόν τον τρόπο; Ένας άντρας είναι αυτό που είναι. Δεν θέλει να ακούσει σχετικά με το ποιος έκανε τι για τη γυναίκα με την οποία είναι σήμερα μαζί, γι “αυτό κρατήστε τις σκέψεις σας σχετικά με πρώην σας για τον εαυτό σας!

2. Απειλείται από την επιτυχία της: Οι άνδρες συχνά αισθάνονται ότι απειλούνται από την επιτυχία μιας γυναίκας. Όταν μια γυναίκα είναι περισσότερο επιτυχημένη από άποψη χρημάτων και καριέρας, τότε ο σύντροφός της νιώθει σπάνια πραγματικά χαρούμενος γι “αυτήν. Αντίθετα, οι άνδρες βλέπουν την επιτυχία μιας γυναίκας με αρνητική χροιά, και μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης τους είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με άνδρες που είναι οι πιο επιτυχημένοι από τις συντρόφους τους στις σχέσεις τους. Ένας άντρας είναι επίσης πιο πιθανό να αφήσει μια επιτυχημένη γυναίκα, όταν αυτός είναι λιγότερο επιτυχημένος, επειδή τον κάνει να αισθάνεται σαν μια αποτυχία ή ανάξια της αγάπης της.

3. Προσπαθεί να τον αλλάξει: Πολλές γυναίκες προσπαθούν να πλάσουν τον άντρα σε αυτό που βλέπουν ως ιδανικό σύντροφο. Η συνεχής προσπάθεια να αλλάξετε κάποιον δείχνει ότι επικεντρώνεστε στα ελαττώματά τους και ότι αισθάνεστε ότι δεν είναι αρκετά όσα έχουν. Όλοι μας έχουμε ελαττώματα, αλλά όταν μια γυναίκα προσπαθεί να διορθώσει έναν άντρα, που κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει να την περιφρονεί γι” αυτό. Αντί να αλλάξει τον ίδιο, στηρίξτε τις αποφάσεις του και οτιδήποτε άλλο γι “αυτόν, είτε πρόκειται για την εμφάνισή του, τις απόψεις του, τον τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων, το πρόγραμμά του και πολλά άλλα.

4. Συνεχής γκρίνια: Η αιτία πολλών προβλημάτων σε σχέσεις πηγάζει συχνά από την αδιάκοπη ανησυχία και τη γκρίνια. Όταν μια γυναίκα συνεχώς διαμαρτύρεται, ή υπενθυμίζει στον σύντροφό της να κάνει κάτι, τότε τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Για πολλούς άνδρες η συνεχής γκρίνια μπαίνει από το ένα αυτί και βγαίνει από το άλλο. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον αγνοούν και έτσι αυτό οδηγεί σε ακόμη περισσότερη γκρίνια, καυγάδες, άσχημα συναισθήματα, και τελικά στο χωρισμό.

5. Πίεση: Όλοι χρειαζόμαστε το δικό μας χώρο και το χρόνο για να κάνουμε πράγματα που θέλουμε. Ακριβώς όπως οι γυναίκες, οι άνδρες χρειάζονται την ελευθερία τους για να είναι σε θέση να κάνουν παρέα με τους φίλους τους και να μείνουν μόνοι τους κάθε λίγο και λιγάκι. Αν μια γυναίκα είναι πάρα πολύ προσκολλημένη πάνω του, ή και οι δύο σύντροφοι τείνουν να είναι συναισθηματικά συν-εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλον, τότε η σχέση είναι προδιαγεγραμμένο να βαλτώσει. Ένας άντρας που νιώθει παγιδευμένος και δεν μπορεί να κάνει το δικό του, εντέλει θα φύγει, για να νιώσει ξανά ελεύθερος. Στο βίντεο θα μάθετε άλλες 5 αιτίες που οι άντρες επιλέγουν να χωρίσουν.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!