Cookie Consent by Privacy Policies website
Viral News

Κόλλησε 42.000 σπίρτα σε ένα χρόνο για να φτιάξει μια σφαίρα που της έβαλε φωτιά

Οι άνθρωποι έχουν συχνά τυχαίες αλλά ενδιαφέρουσες ιδέες που παραμένουν απραγματοποίητες. Ωστόσο, ο wallacemk έπαιζε με τα σπίρτα και του πέρασε από το μυαλό μια συναρπαστική σκέψη.

Μετά από ένα χρόνο περίπου, αυτό που έφτιαξε έγινε γνωστό στο ίντερνετ. Ο Γουάλας αναφέρει: «Χρειάστηκαν περίπου δέκα μήνες και νομίζω ότι το κόστος ήταν περίπου 500 δολάρια». Έφτιαξε μια τεράστια σφαίρα από σπίρτα, την οποία μετά έκαψε βάζοντάς της φωτιά.

Δείτε παρακάτω την διαδικασία που ακολούθησε και όσα δήλωσε ο Γουάλας. Στο τέλος το βίντεο.

Ο Γουάλας είναι από τη Νέα Υόρκη και πέρασε σχεδόν ένα χρόνο υλοποιώντας την σκέψη του. «Μια μέρα, έπαιζα με τα σπίρτα και σκεφτόμουν πως το πάνω μέρος τους είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον υπόλοιπο κορμό. Αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν τα κολλούσα μαζί χωρίς να σταματήσω. Φαντάστηκα μια σφαίρα και ξεκίνησα να την φτιάχνω.»

wallacemk

«Καθώς ξεκίνησα το εγχείρημα, με ενδιέφερε πολύ να προσπαθήσω να καταλάβω πόσα σπίρτα θα χρειαζόμουν. Τα αγόρασα σε κουτιά των 300 από το κατάστημα της γειτονιάς μου (είμαι βέβαιος πως νόμιζαν ότι ήμουν τρελός). Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το λογισμικό μοντελοποίησης Rhino για να αποκτήσω μια αίσθηση του τι θα γινόταν τελικά αυτή η σφαίρα.»

wallacemk

«Χρησιμοποίησα τη γωνία 0,82 μοιρών για να με βοηθήσει να βρω τον κύκλο που θα δημιουργούσαν τα σπίρτα με βάση το σχήμα τους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αν όλα ήταν ίσα (που δεν ήταν), τότε θα έκανα μια σφαίρα που θα αποτελούνταν 62.654 σπίρτα.» Χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους, κατάφερε να κάνει αποτελεσματικά τους υπολογισμούς που χρειαζόταν.

wallacemk

«Προσπάθησα να το μοντελοποιήσω στον υπολογιστή μου. Αυτό είναι το ¼ της σφαίρας.»

wallacemk

«Έπειτα άρχισα να κολλάω τα σπίρτα. Ήταν μια διαδικασία που μου πήρε πάρα πολλές ώρες. Αυτή η φωτογραφία λήφθηκε σε μια περίοδο ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Η θεωρία μου δούλευε και η καμπυλότητα της σφαίρας άρχισε να διαμορφώνεται!»

wallacemk

«Αυτή η φωτογραφία σηματοδοτεί μια καμπή στην ευφορία μου, όταν κατάλαβα πόσο χρόνο, ενέργεια και σπίρτα θα χρειαζόμουν. Το σχήμα έβγαινε ωραίο, αλλά χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κάνω μόνο ένα στρώμα κολλημένων σπίρτων. Τα πρόσθετα σε έναν κύκλο που απλά συνέχιζε να αυξάνεται, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα.»

wallacemk

«Αρχικά συνειδητοποίησα ότι η ευθυγράμμιση των σπίρτων έτσι ώστε όλες οι κορυφές να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, με βοηθούσε να τα κολλήσω πολύ πιο γρήγορα. Θα μπορούσα να πάρω περίπου 7 σπίρτα κάθε φορά και να τα κολλήσω στην σφαίρα.»

wallacemk

«Η χαρά του να πλησιάζω στη μέση της διαδρομής, χάλασε από το γεγονός πως χρησιμοποιούσα κουτιά των 300 σπίρτων που δεν μου έφταναν για να κάνω ούτε μια στρώση. Το να φτάσω στην μέση, ήταν μια καταθλιπτική στιγμή.»

wallacemk

«Συνέχισα! Και η σφαίρα μεγάλωνε και έπρεπε να εγκαταλείψω την ιδέα της τελειότητας όταν είδα πως δεν μπορούσα να έχω ένα τέλειο σφαιρικό σχήμα. Όταν προσπάθησα να διορθώσω μερικά σημεία, κατάλαβα πως ήταν αδύνατον πια και απλά ήθελα να τα καταφέρω. Ήταν δυσκολότερο να βάλω τα σπίρτα όσο πλησίαζα στην καμπύλη. Να αναφέρω πως έκανα την σφαίρα σε ένα μεταλλουργείο και ήταν διασκεδαστικό να προσπαθώ να κρατήσω τις σπίθες μακριά της. Ευχαριστώ το αφεντικό και τους συναδέλφους μου που με άφησαν να εργαστώ στον χώρο τους.»

wallacemk

«Μου αρέσει αυτή η φωτογραφία και δείχνει πόσο όμορφη είναι η σφαίρα μέχρι το τέλος. Δεν έγινε μια τέλεια σφαίρα, αλλά σίγουρα έγινε κάτι ευχάριστο για να το κοιτάξει κανείς.»

wallacemk

«Κράτησα όλα τα κενά κουτιά των σπίρτων για να ξέρω πόσα χρησιμοποίησα στο τέλος. Τελείωσα με ακριβώς 140 κουτιά. Αν όλα όντως είχαν ακριβώς 300 σπίρτα, αυτό ισούται με 42.000 σπίρτα. Αυτό απείχε σημαντικά από τον υπολογισμό των 62.654 σπίρτων, αλλά θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει πολλοί παράγοντες σε αυτό: Ίσως δεν υπάρχουν ακριβώς 300 σπίρτα σε κάθε κουτί. Ίσως δεν έκανα μια τέλεια σφαίρα (δεν την έκανα). Ίσως τα σπίρτα είναι διαφορετικά μεγέθη (είναι).»

wallacemk

«Αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Φαίνεται πως τα σπίρτα δεν είχαν ακριβώς το ίδιο χρώμα και δεν έχω ιδέα πως έγινε αυτό. Συνολικά χρειάστηκα περίπου 10 μήνες για να υλοποιήσω την ιδέα μου, συμπεριλαμβανομένων των απογευμάτων και των Σαββατοκύριακων. Άξιζε τον κόπο.»

wallacemk

 «Κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε.»

wallacemk

«Το πείραμα άλλαξε για να δούμε πως θα δείξει η σφαίρα αν της βάλουμε φωτιά.»

wallacemk

Δείτε το βίντεο με τον Γουάλας να βάζει φωτιά στη μεγάλη σφαίρα από σπίρτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!