Τουρκία: Άλλαξε το επίθετο του γιατί θύμιζε…δολάριο

Τουρκία: Άλλαξε το επίθετο του γιατί θύμιζε…δολάριο

Facebook
Twitter
Email

Τα πάνω – κάτω στις ζωές των απλών τούρκων πολιτών έχει φέρει η διένεξη Άγκυρας – Ουάσινγκτον. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τούρκου, Φερχατ Ντολάρ, ο οποίος πήγε στο ληξιαρχείο για να αλλάξει το όνομά του καθώς θύμιζε το…δολάριο.
 
«Εξαιτίας των πρόσφατων οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Αμερική στη χώρα μας, το επίθετό μου έχει γίνει περίγελος. Γι αυτό αποφάσισα να το αλλάξω», είπε ο 48χρονος έμπορος Φερχάτ.
 
«Το Ντολάρ (Dollar) στα τουρκικά σημαίνει δολάριο», λέει ο ίδιος. «Δεν είχα ποτέ καταθέσεις σε αμερικανικά δολάρια, ούτε ένα δολάριο να πουλήσω, αλλά έχω ένα επίθετο που θα αλλάξω και αυτό θα κάνω», λέει.
 
«Δεν μπορώ να δεχτώ τη στάση των ΗΠΑ ενάντια στην Τουρκία. Συγχύζομαι από όσους κάνουν προσβλητικά σχόλια για το επίθετό μου», είπε σήμερα ο Φερχάτ
 
«‘Ντολάρ, πόσο αξίζεις σήμερα;’ ‘Ντολάρ πετάς σήμερα’, ‘ Ντολάρ κατρακυλάς σήμερα’ ‘Ας χτυπήσουμε τον Ντολάρ στο κεφάλι για να καταρρεύσει’ Αυτά μου λένε».
 
Ελπίζει πως μετά το αίτημα του στο ληξιαρχείο, πλέον να μπορεί να αποκαλείται «Νταλάρ», που δε σημαίνει τίποτα στα τούρκικα.
 
Πηγή: in.gr

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!