Απόλυτα υγιής και ικανή γυναίκα θέλει να ζει ως παραπληγική

Απόλυτα υγιής και ικανή γυναίκα θέλει να ζει ως παραπληγική

Facebook
Twitter
Email

Μια απόλυτα υγιής και ικανή γυναίκα θέλει να ζει ως άνθρωπος με ειδικές ανάγκες και είναι πρόθυμη να πληρώσει έναν γιατρό για να την βοηθήσει να πραγματοποιήσει την επιθυμία της.

Η 58χρονη Κλόε Τζένιγκς-Γουάιτ, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Cambridge πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Διαταραχή σωματικής ταυτότητας και αρτιότητας.

Η δυσκολεύεται να αποδεχτεί ένα ή περισσότερα μέλη του σώματός της και θέλει να τα ακρωτηριάσει ή να γίνει παραπληγική.

Δείτε το βίντεο

Πιστεύοντας ότι τα δυο πόδια της δεν της ανήκουν, θέλει να μείνει παράλυτη από την μέση και κάτω.

παραπληγική

Barcroft

Η Κλόε κατάλαβε ότι ήταν διαφορετική σε ηλικία 4 ετών, όταν είδε τα τεχνητά πόδια μιας θείας της.

παραπληγική

Barcroft

«Τα ήθελα και εγώ. Αναρωτήθηκα γιατί δεν τα είχα ανάγκη και αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά με μένα, επειδή δεν τα είχα. Κάτι μέσα στο μυαλό μου, μου λέει ότι τα πόδια μου δεν πρέπει να λειτουργούν. Το γεγονός ότι έχω αισθήσεις στα πόδια μου μου φαίνεται λάθος», ανέφερε η 58χρονη.

παραπληγική

Barcroft

Από την παιδική της ηλικία προσπαθούσε να τραυματίσει τον εαυτό της για να μπορεί να χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα.

«Το να κάνω οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να με αφήσει παραπληγική μου προκαλεί ανακούφιση. Οι φίλοι μου και η οικογένειά μου ανησυχούν λίγο για τις επικίνδυνες δραστηριότητες που κάνω, γιατί ξέρουν ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου θέλω να τραυματιστώ», ανέφερε η Κλόε.

παραπληγική

Barcroft

Όταν μίλησε ανοιχτά για την πάθησή της, ένιωσε μεγάλη ανακούφιση καθώς κατάλαβε ότι δεν ήταν η μόνη και υπήρχαν πολλοί ακόμα άνθρωποι στην ίδια κατάσταση.

Η Κλόε ονειρεύεται να γίνει παραπληγική και μάλιστα το 2010 είχε βρει έναν γιατρό που ήταν πρόθυμος να κόψει τα ισχιακά και μηριαία νεύρα της. Ωστόσο, η επέμβαση ήταν πολύ ακριβή και αποφάσισε να μην την κάνει.

παραπληγική

Barcroft

Ο ψυχίατρος Μαρκ Μαλάν που έχει αναλάβει την Κλόε πιστεύει ότι δίνοντας στους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την πάθηση μια αναπηρική καρέκλα μπορούν να ανακουφιστούν αρκετά και είναι μια καλή μορφή θεραπείας, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!