Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες πλαστικές επεμβάσεις για το 2018

Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες πλαστικές επεμβάσεις για το 2018

Facebook
Twitter
Email

Aν το 2016 ήταν το έτος που έβαλε στον χάρτη της πλαστικής χειρουργικής τα εμφυτεύματα χειλιών, το 2018 αναμένεται να είναι το έτος της πλήρους απενοχοποίησης ακόμη και των πιο ακραίων πλαστικών επεμβάσεων.   

 
Μέχρι στιγμής οι τάσεις στην πλαστική χειρουργική φαίνεται να απομακρύνονται από τις παραδοσιακές προσθετικές στήθους (μία all time classic απαίτηση κυρίως του γυναικείου πληθυσμού από τους πλαστικούς) και να επικεντρώνεται σε δραστικές παρεμβάσεις στα μάτια, στα γεννητικά όργανα και σε κάποιες παραλλαγές του μπότοξ.
 
Τα περισσότερα από τα παραπάνω προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα που μοιάζει να στέκεται ανάμεσα στο αίτημα του πελάτη – ασθενούς και τη δεοντολογία. Αναλυτικά:   
 
Botox 2.0

 
Αν και η δόξα του botox δεν παρήλθε ακόμη, Anthony Youn, ένας από τους πιο διάσημους πλαστικούς χειρουργούς του Μίσιγκαν αποκαλύπτει ότι μέσα στο επόμενο έτος, αναμένεται ένα προϊόν αποτελεσματικότερο από τον γνωστό ενέσιμο σύμμαχο κατά των ρυτίδων και της φθοράς του προσώπου. Παρόλο που εξακολουθεί να είναι ασαφές ως προς το τι ακριβώς θα σημαίνει ένα “καλύτερο Botox”, ο ίδιος επιμένει ότι ήδη έχουν σχεδιαστεί νέα παρόμοια, ωστόσο εξελιγμένα προϊόντα που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος στην παντοκρατορία του προκατόχου τους και κυρίως ανώδυνα…  
 
Αιδοιο-πλαστικές

 
Η επικίνδυνη μόδα της αισθητικής παρέμβασης στα γυναικεία γεννητικά όργανα είχε θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα το 2017, καθώς γυναίκες κάθε ηλικίας -ακόμη και ανήλικα κορίτσια- ζητούσαν λέπτυνση ή σμίλευση των χειλέων των γεννητικών τους οργάνων, σε μία προσπάθεια να θυμίζουν κούκλες βιτρίνας. Το φαινόμενο είχε πάρει ανησυχητική έκταση, ωστόσο στην παρούσα φάση, η ζήτηση αυτού του είδους πλαστικής σημειώνει πτώση κατά 23%. Και πάλι, όμως, σύμφωνα με την χειρουργό, Tracy Pfeifer, «δεν παύει να είναι κάτι που οι γυναίκες το ζητούν, προκειμένου να ανακτήσουν αυτοεκτίμηση και άνεση με το σώμα τους».   
 
Μετατόπιση λίπους – Εμφύτευση φρυδιών / βλεφαρίδων 

 
Λόγω των απανωτών περιστατικών αποτυχημένων επεμβάσεων με εμφυτεύματα σιλικόνης σε γλουτούς, γάμπες και στήθος, η φετινή τάση στρέφει τους πλαστικούς στο λίπος του σώματος του ίδιου του ασθενή. Αυτό λαμβάνεται από τη μία περιοχή (π.χ. κοιλιά) και εμφυτεύεται σε εκείνη που ο ασθενής θέλει να αυξήσει ή να αλλάξει την εικόνα της. Ομοίως, τρίχες από άλλα σημεία του σώματος (μέση, πόδια, κ.λπ) χρησιμοποιούνται για να “γεμίσουν” φυσικά τα βλέφαρα ή την περιοχή φρυδιών του ασθενούς.  
 
Hardcore περίγραμμα ματιών 

 
Ο λόγος δεν γίνεται για την απλή αφαίρεση μαύρων κύκλων και για τις γνωστές “σακούλες” κάτω από τα μάτια ή τη βλεφαρόπτωση, αλλά για εμφυτεύματα που συγκρατούν το φυσικό, σφριγηλό περίγραμμα της περιοχής και διατηρούν τη νεανική όψη της περιοχής. Πρόκειται για εμφυτεύματα επίσης από το σώμα του ασθενή ή άλλης σύνθεσης, αναλόγως της επιλογής του ιδίου. 
 
Πηγή: www.lifo.gr

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!