Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση

Ελέφαντας που ζούσε για 50 χρόνια αλυσοδεμένος απελευθερώθηκε από φιλοζωική οργάνωση

Facebook
Twitter
Email

Για πάνω από 51 χρόνια, ο 70χρονος ελέφαντας Γκαχράζ που ανήκε στη βασιλική οικογένεια του Αούντ στην περιοχή Σατάρα της Μαχαράστρα στην Ινδία, εκτελούσε τα καθήκοντά του σαν ελέφαντας ναού, όπου οι ντόπιοι τον έβλεπαν σαν εικόνα λατρείας, καθώς έπαιζε σημαντικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις και ιερατικές πομπές. Την περασμένη εβδομάδα, η ιστορία αυτού του υπέροχου ελέφαντα εξελίχθηκε προς το καλύτερο! Ο Γκαχράζ, το όνομα του οποίου μεταφράζεται σε «Βασιλιάς των Ελεφάντων», τελικά αποσύρθηκε από τα καθήκοντά του και ανατέθηκε στη ΜΚΟ διάσωσης και αποκατάστασης άγριας ζωής Wildlife SOS, ώστε να έχει ιατρική περίθαλψη και φροντίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η κακομεταχείρισή του έγινε γνωστή μέσα από μια εκστρατεία της PETA και υπήρξαν χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους από όλον τον κόσμο που νοιάζονται για τα ζώα, κάνοντας έκκληση για τη σωτηρία του. Η ιατρική εξέταση αποκάλυψε ότι ο Γκαχράζ χρειαζόταν ιατρική φροντίδα για το απόστημα στο νύχι του ποδιού του, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει στο κόκκαλο, εκτός από τα αποστήματα που είχε στο ισχίο, ενώ τα πέλματα των ποδιών του είχαν υποστεί σοβαρό εκφυλισμό. Έτσι θα πρέπει να ζήσει κάτω από ιατρική φροντίδα μόνιμα στο Κέντρο Διατήρησης και Φροντίδας Ελέγχου των Άγριων Ζώων της Wildlife SOS, στη Ματούρα της Ούταρ Πραντές.

Η βασιλική οικογένεια του Αούντ τον αποχαιρέτησε θερμά. Οι ντόπιοι χωρικοί, ωστόσο, ήταν θυμωμένοι και εχθρικοί, καθώς ο Γκαχράζ προετοιμαζόταν να φύγει. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς συγκεντρώθηκε και άρχισαν να απειλούν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η βοήθεια μεγάλης αστυνομικής δύναμης για να εξασφαλιστεί η προστασία της ομάδας διάσωσης. Τελικά ο ελέφαντας τοποθετήθηκε μέσα στο ασθενοφόρο ειδικό για ελέφαντες, το μοναδικό ασθενοφόρο ειδικά σχεδιασμένο για ελέφαντες στην Ινδία. Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα ταξίδι 1.500 χιλιομέτρων, μαζί με έμπειρους κτηνιάτρους, παραϊατρικούς, φροντιστές ελεφάντων και μελών της ομάδας διάσωσης, για το νέο του σπίτι.

Καθώς το Ασθενοφόρο έφτασε στο Κέντρο Διατήρησης και Φροντίδας Ελέγχου των Άγριων Ζώων, ο Γκαχράζ πρώτα δοκίμασε με προσοχή το έδαφος με την προβοσκίδα, πριν βγάλει απαλά το πόδι του από το όχημα και αρχίσει να περπατά χωρίς αλυσίδες στα πόδια του για πρώτη φορά. Εδώ δε θα αναγκαστεί να δουλέψει ποτέ ξανά σε ναό ή να χρησιμοποιείται σε τελετές! Ο Γκαχράζ μπορεί τώρα να περνά την ημέρα του χαλαρώνοντας και μαζεύοντας φρέσκα φρούτα και πρασινάδα, ενώ θα μπορεί να χαίρεται την προσωπική του πισίνα, καθώς και να απολαμβάνει το μπάνιο άμμου του. Οι κτηνίατροι άρχισαν να τον θεραπεύουν με καθημερινή φαρμακευτική αγωγή για τα αποστήματά του, παρέχοντάς του ειδική διατροφή μαζί με συμπληρώματα διατροφής, για να ανακτήσει τη δύναμή του.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!