Κινδυνεύει να πεθάνει από σαρκοβόρο βακτήριο της θάλασσας (pic)

Κινδυνεύει να πεθάνει από σαρκοβόρο βακτήριο της θάλασσας (pic)

Facebook
Twitter
Email

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο με πρησμένο πόδι και έντονο πόνο. Διαπιστώθηκε πως είχε μολυνθεί από μία θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη, ένα σαρκοβόρο βακτήριο που προκαλεί σηψαιμία στον πάσχοντα, οδηγώντας σε ακρωτηριασμούς ή ακόμα και θάνατο.

 

Ο Πέρες μπήκε στην εντατική, ωστόσο, τα συμπτώματα χειροτέρευσαν: Το πόδια του γέμισαν πληγές, άρχισε να έχει παραισθήσεις και εκδήλωσε ανεπάρκεια στα νεφρά.

Σύμφωνα με την κόρη του Πέρες, Ντιλένα το πόδι του πατέρα της μαύρισε, προτού η κατάσταση χειροτερεύσει ενώ σύντομα η μόλυνση εξαπλώθηκε και σε όλα τα μέλη του.

Ο Πέρες αποδείχτηκε πως ήταν θετικός σε ένα βακτήριο που απαντάται στα παράκτια νερά των ωκεανών και προσβάλει μέσω κατανάλωσης ψαριών ή μολυσμένων οστρακοειδών ή μέσω ανοικτών πληγών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, το «Vibrio vulnificus» εκτιμάται πως προκαλεί περί τις 205 λοιμώξεις, ετησίως. Κάποιες περιπτώσεις απαιτούν ακρωτηριασμό του πάσχοντος ενώ 15 – 30% καταλήγουν σε θάνατο.

«Ζωή ή ακρωτηριασμός, είναι η επιλογή, το έχω ακούσει πολλές φορές», παραδέχεται η Ντιλένα Πέρες.

Η μόλυνση που προκαλείται από το βακτήριο Vibrio «εισβάλλει από ένα υπάρχον τραύμα στον οργανισμό, προκαλεί επιπλοκές όπως νεκρωτική απονευρωσίτιδα», εξηγεί η Μέγκαν Σέπαρντ, γιατρός σε τοπική υπηρεσία.

Η ευρύτερη οικογένεια του βακτηρίου Vibrio προκαλεί περίπου 80.000 μολύνσεις και 100 θανάτους το χρόνο, σε όλη την Αμερική. Τα αρχικά συμπτώματα που εκδηλώνονται εντός 24ώρου και διαρκούν ως και τρεις μέρες, είναι διάρροια, πυρετός και έμετος. Σοβαρές περιπτώσεις, όπως αυτή του Πέρες, είναι σπάνιες και αφορούν κυρίως ανθρώπους με εύθραυστο ανοσοποιητικό σύστημα.

Bacteria

Πηγή: CNN
 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!