Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με τσικουδιά για καύσιμο

Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με τσικουδιά για καύσιμο

Facebook
Twitter
Email

Στοχεύοντας στην κατάκτηση της…κορυφής, ένας νεαρός Ηρακλειώτης αφού φαίνεται πως θα είναι μέσα σε αυτούς που θα μετέχουν – εκτός απροόπτου- στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (μιας και αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από το Δήμο).

Ο νεαρός διακρίθηκε στο τοπικό CityLab στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ το οποίο έχει σκοπό να συγκεντρώσει προτάσεις επίλυσης αστικών προβλημάτων μέσω των νέων τεχνολογιών.

Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με τσικουδιά για καύσιμο

Ο νεαρός, ήταν μέσα σε αυτούς που μαγνήτισαν τα βλέμματα, καθώς εντυπωσίασε με την ευρεσιτεχνία που παρουσίασε, τονίζοντας στη διάρκεια της παρουσίασης του, πως στόχος του ήταν να προτείνει κάτι που θα μπορούσε να φέρει λύση σε προβληματα των αστικών κέντρων.

Το Τοπικό CityLab πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Δημοσκοπίου» στο Ηράκλειο.  «Με 9 συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και πολίτες της πόλης μας ολοκληρώθηκε στο ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ.

Κρητικός έφτιαξε μηχανάκι που κινείται με τσικουδιά για καύσιμο

Ανάμεσα στις προτάσεις ηταν και αυτή του μοτοποδήλατου που για καύσιμο χρησιμοποιεί ΒΙΟΑΕΡΙΟ ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο «πράσινο» και φιλικό ως προς το περιβάλλον, μετασκευασμένο παπάκι», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το εν λόγω «παπάκι» πλέον μπορεί να επιλέγει ανάμεσε σε δύο τρόπους (βιοαερίου ή προϊόντος απόσταξης) ως καύσιμο και δείχνει το δρόμο στον οποίο θα πρέπει να κινηθούν όλοι οι στόλοι δημόσιων οχημάτων για την μετατροπή των βενζινο-πετραιλαιοκινητήρων σε πράσινους κινητήρες.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!