Μωρό στην Ινδία γεννήθηκε με σκληρό και γυαλιστερό δέρμα που το κάνει να μοιάζει με πλαστική κούκλα

Μωρό στην Ινδία γεννήθηκε με σκληρό και γυαλιστερό δέρμα που το κάνει να μοιάζει με πλαστική κούκλα

Facebook
Twitter
Email

Ένα ζευγάρι από την Ινδία άλλαξε τρία νοσοκομεία μέσα σε έξι ώρες από τη στιγμή που γεννήθηκε ο πρώτος τους γιος, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια κατάσταση που κάνει το δέρμα του να μοιάζει με πλαστικό.

Το νεογέννητο παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο 100 μίλια από το χωριό του στη βόρεια Ινδία, όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι χρειάστηκε επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Το μωρό πάσχει από ιχθύαση, μια κατάσταση που κάνει το δέρμα του να είναι τόσο σφιχτό που μοιάζει με πλαστικό.

The baby, which has not yet been named, was born with a condition called lamellar ichthyosis, which makes the skin tight, shiny and plastic-looking

Οι γονείς του, η 23χρονη Anita Devi και ο 25χρονος Alakhram Yadav, μετέφεραν το μωρό τους σε γιατρό μόλις δύο ώρες μετά την γέννησή του στο σπίτι, όταν συνειδητοποίησαν ότι πάλευε να αναπνεύσει και το δέρμα του έμοιαζε αφύσικο.

Τελικά εστάλησαν σε ιδιωτικό νοσοκομείο στη Lucknow, περίπου 300 μίλια νοτιοανατολικά του Νέου Δελχί, όπου οι γιατροί εξέτασαν δωρεάν το μωρό.

Ένας γιατρός είπε ότι η πάθηση αυτή είναι «εξαιρετικά σπάνια» και το μωρό τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη, αλλά οι γονείς του λένε πως έχει αρκετές πιθανότητες επιβίωσης.

After rushing to a community centre then a local doctor, the baby's father Alakhram Yadav, took him to a hospital 100 miles from their home

Η κ. Devi γέννησε το πρώτο της παιδί την περασμένη Πέμπτη, στις 24 Μαΐου, σε μια φυσιολογική γέννα στο σπίτι, αλλά σύντομα η οικογένεια συνειδητοποίησε ότι κάτι πήγαινε στραβά.

Ο κ. Yadav, ο οποίος εργάζεται ως αγρότης, δήλωσε: “Μέσα σε λίγες ώρες από την γέννα διαπιστώσαμε ότι το μωρό ήταν διαφορετικό από τα κανονικά μωρά. Το δέρμα του ήταν γυαλιστερό και έμοιαζε με πλαστικό.

“Επίσης, είχε προβλήματα αναπνοής.”

 Lamellar ichthyosis is a permanent condition which causes the skin to shed far more quickly and more often than a normal person's would

Ο πατέρας μετέφερε αμέσως τον γιο του σε ένα κοντινό ιατρείο, όπου οι γιατροί του είπαν να πάει σε ένα νοσοκομείο επειδή η κατάσταση του μωρού ήταν κρίσιμη.

Μεταφέρθηκαν τελικά σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο στο Lucknow, το οποίο απέχει πάνω από 100 μίλια από το σπίτι τους, όπου οι γιατροί εξέτασαν το μωρό και του προσέφεραν δωρεάν θεραπεία.

Εκεί διαγνώστηκε με μια κατάσταση που κάνει τα μωρά να γεννιούνται με σφιχτό και γυαλιστερό δέρμα και μοιάζει με πλαστικό περιτύλιγμα.

Η σπάνια κατάσταση αυτή κατάσταση επηρεάζει έναν στους 600.000 ανθρώπους

Η κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς, προκαλείται από μια σπάνια κληρονομική γενετική διαταραχή που ονομάζεται ιχθύαση.

Η κατάσταση είναι μόνιμη και το δέρμα του μωρού αργότερα θα ξεφλουδίσει.

A medic said this was the first case he had seen of the 'extremely rare' condition, but the baby was put on life support and has a 'good chance' of surviving

Δεν είναι μεταδοτική κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει θεραπεία και οι επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών, δυσκολία στην κάμψη των δακτύλων, υπερθέρμανση, σφιχτό δέρμα που κόβει την κυκλοφορία και προβλήματα στα μάτια.

Ο Δρ Shishir Agarwal, δήλωσε: “Το μωρό έχει σφιχτό και γυαλιστερό δέρμα που μοιάζει με πλαστικό. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που έχω συναντήσει στην καριέρα μου.”

“Το μωρό είναι στη μηχανική υποστήριξη και οι πιθανότητες επιβίωσης είναι αρκετά καλές.”

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια. Στα εννέα χρόνια της ιατρικής μου σταδιοδρομίας, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση μωρού που έχω συναντήσει με παρόμοια κατάσταση.”

“Αυτή είναι μια μόνιμη κατάσταση και είναι πολύ οδυνηρή.”

“Οι γονείς αυτών των μωρών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς τα παιδιά αυτά είναι πολύ επιρρεπή σε λοιμώξεις και ασθένειες.”

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!