Νόμιζε πως είχε χάσει τον φακό επαφής αλλά τον φορούσε 28 χρόνια

Νόμιζε πως είχε χάσει τον φακό επαφής αλλά τον φορούσε 28 χρόνια

Facebook
Twitter
Email

42χρονη γυναίκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο Νταντί της Σκωτίας με πρήξιμο στο μάτι. Οι γιατροί που την εξέτασαν στο οφθαλμολογικό τμήμα διαπίστωσαν κάτι ασυνήθιστο, καθώς στην κύστη που είχε δημιουργηθεί στο πάνω μέρος του αριστερού της ματιού εντοπίστηκε ένας φακός επαφής!
 
Η ιστορία έχει εξήγηση, καθώς όπως ανέφερε η γυναίκα, στα 14 της είχε τραυματιστεί στο αριστερό της βλέφαρο από μπαλάκι της αντιπτέρισης (μπάντμιντον) και τότε είχε συμπεράνει πως ο φακός επαφής που φορούσε είχε βγει από το μάτι, αλλά δεν κατάφερε να τον εντοπίσει.
 
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Ninewells που την εξέτασαν, η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έγινε γνωστή, παρουσίασε οίδημα και βλεφαρόπτωση στο αριστερό μάτι.
 
Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη κύστης ωοειδούς σχήματος και μεγέθους 8 χιλιοστών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ενδείξεις ότι μέσα στην κύστη υπήρχε και κάτι άλλο.
 
Στο χειρουργείο ωστόσο, όταν η κύστη έσπασε, αποκαλύφθηκε ο φακός επαφής που βρισκόταν στο σημείο για 28 ολόκληρα χρόνια.
 
Το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The BMJ».
 
«Η μετακίνηση ενός φακού επαφής στο βλέφαρο είναι μια σπάνια αιτία διόγκωσης του βλεφάρου. Αυτό το κρούσμα παρουσιάζει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της μετακίνησης του φακού επαφής στο βλέφαρο και της εμφάνισης πρηξίματος βλεφάρου», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα του περιοδικού
 
 

Νόμιζε πως είχε χάσει τον φακό επαφής αλλά τον φορούσε 28 χρόνια

 
Πηγή: E-Daily.gr 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!