Ξερίζωσαν θυελλώδεις άνεμοι ένα τεράστιο δέντρο 210 ετών και κάτω από το δέντρο όπου βρισκόταν ένας σκελετός 1.000 ετών

Ξερίζωσαν θυελλώδεις άνεμοι ένα τεράστιο δέντρο 210 ετών και κάτω από το δέντρο όπου βρισκόταν ένας σκελετός 1.000 ετών

Facebook
Twitter
Email

Ένα δέντρο 210 ετών ξεριζώθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν δυνατοί άνεμοι σάρωσαν την Ιρλανδία. Δεν υπήρχε κάτι παράξενο σε αυτό το περιστατικό, μέχρι που κάποιος έριξε μια ματιά στο έδαφος κάτω από το δέντρο. Με μια πιο κοντινή ματιά, οι ερευνητές βρήκαν κάτι αρκετά σοκαριστικό: έναν σκελετό 1.000 ετών. Αρχικά, αυτοί που το ανακάλυψαν τρομοκρατήθηκαν. Ήταν αρχαίο τελετουργικό; Θυσία; Θυελλώδεις άνεμοι Ξερίζωσαν Τεράστιο Δέντρο. Μόλις οι Επιστήμονες είδαν ΤΙ κρυβόταν από κάτω του, έμειναν άφωνοι! Doll’s News 7 July 2017 Facebook Twitter Google+ 5 SHARES Το διαβάσανε: 122 Ένα δέντρο 210 ετών ξεριζώθηκε πριν από μερικούς μήνες όταν δυνατοί άνεμοι σάρωσαν την Ιρλανδία. Δεν υπήρχε κάτι παράξενο σε αυτό το περιστατικό, μέχρι που κάποιος έριξε μια ματιά στο έδαφος κάτω από το δέντρο. Με μια πιο κοντινή ματιά, οι ερευνητές βρήκαν κάτι αρκετά σοκαριστικό: έναν σκελετό 1.000 ετών. Αρχικά, αυτοί που το ανακάλυψαν τρομοκρατήθηκαν. Ήταν αρχαίο τελετουργικό; Θυσία; Ή έτυχε απλά κάποιος να πεθάνει και να θαφτεί στο σημείο αυτό; Οι ερευνητές πήραν τον σκελετό και άρχισαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν.

Έτσι, μέσω της μεθόδου χρονολόγησης με άνθρακα, έμαθαν ότι αυτός ο άντρας έζησε πάνω από 1.000 χρόνια πριν. Αναλύοντας τα κομμάτια του σκελετού, οι ερευνητές κατέληξαν με σιγουριά ότι ο άντρας ήταν περίπου 17 με 21 όταν πέθανε και ότι έζησε ανάμεσα στο 1030 και το 1200. Όταν κοίταξαν καλύτερα, παρατήρησαν κάτι εντυπωσιακό. Αυτός ο άντρας φαινόταν να έχει πληγές από μαχαίρι στα χέρια και τα πλευρά του. Πρέπει δηλαδή να πέθανε σε μάχη. Αυτή φαινόταν να είναι η μόνη λογική εξήγηση. Αλλά μήπως υπήρχε ένα μεγαλύτερο μυστήριο; Σύμφωνα με την αναφορά του CNN, τα αρχαία απομεινάρια βρέθηκαν στο Dark Hedges της βόρειας Ιρλανδίας. Αυτό το μέρος έγινε ακόμα πιο γνωστό αφού έγιναν γυρίσματα για την σειρά “Game of Thrones” εκεί. Αλλά το δέντρο της ιρλανδικής πόλης Collooney έχει γίνει γνωστό, επειδή βρέθηκε ένας σκελετός θαμμένος από κάτω. Αν και ο άντρας πρέπει να σκοτώθηκε ή να δολοφονήθηκε σε μάχη, του έκαναν χριστιανική ταφή. Άγνωστος άντρας ήταν πιο ψηλός από τον μέσο άνθρωπο την εποχή του μεσαίωνα.

Τα οστά του δείχνουν ότι έκανε σωματική εργασία από τότε που ήταν μικρός. “Είτε πέθανε στη μάχη είτε σε προσωπική διαμάχη – δεν θα μάθουμε ποτέ με σιγουριά”, είπε η Dr. Marion Dowd της αρχαιολογικής υπηρεσίας Sligo-Leitrim στο CNN. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει το βίντεο στο YouTube και πολλοί έχουν αφήσει σχόλια: “Απίθανο, έτσι θα έπρεπε να θαβόμαστε κι εμείς, κομποστοποίηση κάτω από δέντρο.” “Μπορεί να είχε θαφτεί πριν φυτευτεί το δέντρο. Μάθετε τι είναι κοινή λογική.” “Ευλογημένος να είναι ο νεαρός πολεμιστής. Λυπόμαστε που ταράχτηκε η ηρεμία σου. Προσεύχομαι να μην μας στοιχειώσεις, η περιέργεια μας εξελίχθηκε με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, αναπαύσου νεαρέ.” “Πέθανε από βίαιο θάνατο στην Ευρώπη πριν από 1.000 χρόνια; Συνηθισμένο… Οι άνθρωποι είτε πέθαναν από βίαιο θάνατο, είτε από ασθένεια, είτε ζούσαν μια γεμάτη ζωή μέχρι τα 39 τους. Ναι, αυτή ήταν η Ευρώπη τις παλιές, καλές μέρες.” Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει Ιρλανδία με αυτόν τον σκελετό;

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!