Σ.Α: Γονείς 38χρονης είπαν όχι σε γάμο-Ο γαμπρός έπαιζε μουσική

Σ.Α: Γονείς 38χρονης είπαν όχι σε γάμο-Ο γαμπρός έπαιζε μουσική

Facebook
Twitter
Email

Μια 38χρονη από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη δικαστική μάχη, που διήρκησε 2 χρόνια, με την οικογένειά της, η οποία δεν της επέτρεπε να παντρευτεί έναν συμπατριώτη της με το επιχείρημα ότι δεν έχει καλή φήμη, διότι παίζει… μουσική, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Okaz.

 

Πτυχιούχος και στέλεχος τράπεζας έχοντας υπό τις εντολές της 300 υπαλλήλους, η 38χρονη, που κατάγεται από το Κασίμ, μια περιοχή που θεωρείται υπερσυντηρητική στα βόρεια του Ριάντ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προσφύγει σε υψηλόβαθμα δικαστήρια για να ακυρώσει την απόφαση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν δύο χρόνια ένας Σαουδάραβας έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα, όμως η οικογένειά της την απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι εκείνος “δεν βρίσκεται στο ίδιο θρησκευτικό επίπεδο με εκείνη”, καθώς παίζει ούτι.

Στους συντηρητικούς κύκλους το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ενδέχεται να θεωρηθεί κακό για τη φήμη του άνδρα. Ορισμένες οικογένειες αρνούνται να δώσουν τις κόρες τους σε άνδρες που θεωρούνται ότι είναι κατώτερου στάτους ή έχουν κακή φήμη.

Καθώς η 38χρονη δεν ήθελε να συγκρουστεί με την οικογένειά της, επέλεξε τη δικαστική οδό. Ωστόσο, πρωτοβάθμιο δικαστήριο δικαίωσε την οικογένειά της. Εκείνη εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση αμφισβητώντας τις καταθέσεις μαρτύρων που έλεγαν ότι ο υποψήφιος γαμπρός έπαιζε ούτι. Εντούτοις, το εφετείο την επικύρωσε, έγραψε η Okaz.

H 38χρονη δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα όνειρα για κοινή ζωή με τον αγαπημένο της, έναν καθηγητή, όπως λέει, με “καλή φήμη κι ευσεβή”, που διδάσκει εδώ και 20 χρόνια νεαρούς Σαουδάραβες.

Θεωρεί, επίσης, “αφύσικο”, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η επιθυμία της σχετικά με την προσωπική ζωή της, αν και επαγγελματικά κατέχει θέση ευθύνης. Επιπλέον, φοβάται ότι δεν θα παντρευτεί ποτέ, καθώς σήμερα είναι 38 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!