Τρίχρονη Οφηλία είναι εξυπνότερη από τον… Αϊνστάιν

Τρίχρονη Οφηλία είναι εξυπνότερη από τον… Αϊνστάιν

Facebook
Twitter
Email

Είπε τις πρώτες της λέξεις στο όγδοο μήνα της ζωής της και λίγο μετά έμαθε αριθμούς, χρώματα κι αλφάβητο: Η τρίχρονη Ophelia Morgan – Dew θεωρείται το παιδί με το μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης, στη Βρετανία και ήδη ανήκει στο κλειστό κλαμπ της MENSA.

 

Όταν η Οφηλία, σε ηλικία τριών χρόνων, μπορούσε να αποστηθίζει το αλφάβητο και να διαβάζει διαδικτυακά, οι γονείς της ήξεραν πια πως επρόκειτο για παιδί που ξεπερνούσε τον μέσο όρο των συνομηλίκων της.

Όταν πήγε στον παιδικό, είχαν πια βεβαιωθεί πως έπρεπε να απευθυνθούν σε ειδικό ψυχολόγο – παρότι φοβούνταν τις επικρίσεις του κύκλου τους για την αντιμετώπιση στο παιδί τους.

«Το μόνο που θέλαμε ήταν να διαπιστώσουμε πώς μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε καλύτερα», εξηγεί ο πατέρας της, Μπεν Ντιου, μηχανικός πληροφορικής, προσθέτοντας: «Δεν θέλαμε να νιώθει πως την πιέζουμε αλλά ούτε πως δεν της δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα».

Η τρίχρονη πέρασε το τεστ Stanford-Binet. Με το IQ του μέσου ανθρώπου κυμαίνεται από 85 – 115, διαπιστώθηκε πως ο δικός της δείκτης νοημοσύνης της έφτανε το 171, ξεπερνώντας κατά ένδεκα μονάδες εκείνον του… Αϊνστάιν και του Στίβεν Χώκινγ!

Η Οφηλία είναι τώρα το νεότερο μέλος της MENSA και λέγεται πως έχει την νοητική ικανότητα ενός παιδιού με τουλάχιστον τα διπλά της χρόνια.

Πηγή: CNN

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!