Τι κρίμα να είσαι όμορφος.

Οι πανέμορφοι άνθρωποι του διαδικτύου προβληματίζονται με τα υποτιθέμενα μειονεκτήματα της ζωής που συνοδεύουν την ομορφιά τους, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση για το λεγόμενο «προνόμιο της ομορφιάς».

Σύμφωνα με την nypost μερικοί προβληματισμοί, ιδίως γύρω από το επαναλαμβανόμενο θέμα της «ανεπιθύμητης προσοχής» και της παρενόχλησης, είναι κατανοητοί, ενώ άλλοι λένε ότι επηρεάζει και τη φήμη τους.

«Προφανώς και δε θέλω τους συζύγους όλων», απάντησε μια γυναίκα.

Ένα άλλο άτομο που εργάζεται με παιδιά είπε ότι ακούει το ίδιο και από τους γονείς.

«Με έχουν κατηγορήσει μερικές φορές ότι φλερτάρω με άνδρες, ενώ κυριολεκτικά κάνω απλώς τη δουλειά μου. Δεν θέλω τον δικό σου άνθρωπο. Κάποιες μέρες μετά βίας δεν θέλω τον δικό μου άντρα», έγραψε.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι χρήστες υπενθύμισαν τη σκληρότητα της κριτικής – αφού απέρριψαν κάποιον οι ίδιοι.

«Είσαι αρκετά ελκυστικός για να σου την πέφτουν, αλλά όταν δεν ενδιαφέρεσαι διαλέγουν κάτι για να σε κάνουν να νιώθεις σ… για να μην αισθάνονται άσχημα που τους απέρριψαν», έγραψε ένας άλλος.

«Έχω γνωρίσει έναν συγκλονιστικό αριθμό ανδρών που πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να ρίξουν την αυτοεκτίμησή μου αρκετά χαμηλά, θα τους γουστάρω. Είναι τρελό», απάντησε ένας από αυτούς σε κάποιο.

Προφανώς, το ίδιο ισχύει και για τις φιλίες.

«Όταν οι άνθρωποι που είναι «φίλοι», σας εκμεταλλεύονται και με κάθε ευκαιρία που βρίσκουν, επικρίνουν την εμφάνισή σας ή οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιώντας την παραμικρή σκιά μπορούν για να σας «ταπεινώσουν», είπε ένας Redditor.

«Έχω βιώσει άλλους να προσποιούνται ότι είναι φίλοι, μόνο και μόνο για να τους δουν μαζί μου», πρόσθεσε ένας άλλος.

Προφανώς, οι φιλίες μπορεί να γίνουν «δύσκολες» όταν είσαι εμφανίσιμος, καθώς η εμφάνισή σου μπορεί να κάνει τους στενούς φίλους να νιώθουν ανασφάλεια, «ακόμη και αν τους εκτιμάτε πολύ», έγραψε ένας άλλος.

Κάποια άλλη πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι συχνά υποθέτουν ότι είμαι ματαιόδοξη, κάτι που δεν είναι αλήθεια».

Άλλοι αντεπιτέθηκαν και στο στερεότυπο του να έχεις μόνο ωραίο σώμα και καθόλου μυαλό.

«Υποτίθεται ότι είσαι χαζός. Είναι συναρπαστικό πώς ο πήχης της νοημοσύνης είναι αρκετά χαμηλά για τους ελκυστικούς ανθρώπους», έγραψε ένας χρήστης.