Cookie Consent by Privacy Policies website
Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Η νέα σειρά του Mega η οποία ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης (10/02). Οι τηλεθεατές από τα πρώτα πλάνα της σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» ξεκίνησαν να σχολιάζουν την κινηματογραφική αισθητική και τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου ξεκινά από τη γέννησή του και φτάνει μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς του Mega. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Η ιστορία

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Η ζωή του Αγίου Παϊσίου έγινε τηλεοπτική σειρά και φιλοδοξεί να φέρει στα σπίτια μας τις σημαντικότερες στιγμές του Αγίου από την στιγμή που γεννήθηκε, μέχρι και την κοίμησή του. Ο πρώτος κύκλος αφορά την πορεία του Αγίου μέχρι την στιγμή που μπήκε στο Άγιος Όρος.

Από τα Φάρασα της Καππαδοκίας μέχρι την Αθήνα, την Κόνιτσα αλλά και άλλα μέρη τα οποία σχετίζονται με την ζωή του Αγίου, το ταξίδι θα είναι μεγάλο και ιδιαίτερα συγκινητικό.

H σειρά προσπαθεί να προσεγγίσει το τεράστιο πνευματικό μέγεθος του Αγίου Παϊσίου. Ενός ανθρώπου της εποχής μας που με την μοναχική του άσκηση και την θυσιαστική αγάπη που έδειξε στους συνανθρώπους του, έφτασε στην Θέωση και σήμερα τιμάται ως άγιος της εκκλησίας μας.

Στον πρώτο κύκλο παρακολουθούμε τη ζωή του Αγίου και της οικογένειας του, από την γέννηση του μέχρι την μοναχική κουρά όπου παίρνει και το όνομα Παΐσιος.

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Ο Άγιος γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου 1924 και λίγες μέρες μετά βαφτίστηκε από τον Άγιο Αρσένιο που του έδωσε και το όνομα του. Η γέννηση του Αγίου συμπίπτει μα τον ταυτόχρονο σχεδόν ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία . Μετά την συμφωνία της Λωζάνης που μεταξύ άλλων προνοούσε και την μετακίνηση πληθυσμών, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους ο Άγιος Αρσένιος ο οποίος πεθαίνει σαράντα μέρες μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα όπως προείπε, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Μετά από πολλές περιπέτειες και δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εγκαθίστανται δυο χρονιά μετά στην Κόνιτσα της Ηπείρου. Εδώ μεγαλώνει ο μικρός Αρσένιος με την γιαγιά του και την μάνα του να του μεταδίδουν την βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό: Έκανε πρεμιέρα και το twitter αποθέωσε τις ερμηνείες

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει την μοναχική ζωή. Ζει ως έφηβος την ιταλική εισβολή, την κατοχή και αμέσως μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Πολλά γεγονότα στην διάρκεια της θητείας του, καταμαρτυρούν την διαρκή θυσιαστική αγάπη που έδειχνε προς τους συστρατιώτες του, βάζοντας πάντοτε τον εαυτό του σε δεύτερη μοίρα και εκθέτοντας τον σε πολλούς κινδύνους.Με την αποστράτευση του, ο Άγιος επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Σύντομα όμως επιστρέφει πίσω γιατί του ζητά ο πατέρας του, να τον βοηθήσει για την αποκατάσταση της αδελφής του Χριστίνας. Για τρία χρόνια μένει στην Κόνιτσα δουλεύοντας στα χωράφια της οικογένειας ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και την τέχνη του μαραγκού που ακολούθησε από παιδί. Αφού συγκέντρωσε τα λεφτά που χρειάζονταν για την προίκα της αδελφής του, αναχώρησε οριστικά για το Άγιο Όρος τον Μάρτιο του 1953. Μετά από περιπλάνηση καταλήγει στην μονή Εσφιγμένου.

Άγιος Παΐσιος

Ως δόκιμος πλέον αφιερώνεται με αυταπάρνηση στην μοναχική ζωή. Μετά από τρία χρόνια βρίσκεται στην Μονή Φιλοθέου όπου γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στην μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία. Θα ακολουθήσει ο δεύτερος κύκλος όπου θα δούμε την μοναχική πλέον πορεία του Αγίου που ξεκινά από το Άγιο ‘Ορος, περνά από την Μονή Στομίου στην Κόνιτσα , την έρημο του Σινά, και πάλι στο Άγιο όρος . Θα ζήσουμε τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο , τα αμέτρητα θαύματα που έκανε και τον απλανή τρόπο με το οποίο οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο του Θεού.

Τέλος τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο και την οσιακή του κοίμηση. Οι μετά θάνατον εμφανίσεις του και τα θαύματα που επιτελεί μέχρι σήμερα θα είναι ο επίλογος της σειράς.

«Βροχή» τα τιτιβίσματα για τη νέα σειρά του Mega

Οι χρήστες του twitter από τα πρώτα πλάνα εστίασαν στις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και στα καλογυρισμένα πλάνα.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!