Απίστευτο: 90χρονος έπεσε με το αμάξι σε γκρεμό, εκτοξεύτηκε και σώθηκε!

Απίστευτο: 90χρονος έπεσε με το αμάξι σε γκρεμό, εκτοξεύτηκε και σώθηκε!

Facebook
Twitter
Email

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό που έγινε στην στροφή πριν τον Τυμφρηστό στην ε.ο. Λαμίας  – Καρπενησίου το πρωί της Πέμπτης.

Κανείς από όσους βρέθηκαν στο σημείο δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έφυγε εκτός δρόμου αλλά πολύ περισσότερο πως βγήκε ζωντανός από μία τέτοια πτώση.

Πιθανότατα, ο ηλικιωμένος οδηγός  δεν κατάλαβε ότι μπροστά του, μετά την ευθεία της Μεσαίας Κάψης, υπήρχε στροφή και έφυγε ευθεία στο γκρεμό με πολύ μεγάλη ταχύτητα, σύμφωνα και με την μοναδική μαρτυρία του ανθρώπου που είδε την έξοδο του αυτοκινήτου από τον δρόμο.

Απίστευτο: 90χρονος έπεσε με το αμάξι σε γκρεμό, εκτοξεύτηκε και σώθηκε!

Αν δεν υπήρχε ο συγκεκριμένος μάρτυρας να ειδοποιήσει τις αρχές, από την θέση που βρέθηκε το αυτοκίνητο, πάρα πολύ δύσκολα θα εντοπιζόταν.

Αυτό ήταν και το πρώτο σημείο “βοήθειας από… τον ουρανό”, όπως τα περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport.

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί και πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, αναρωτιούνταν πώς κατάφερε το αυτοκίνητο να κόψει πέντε δέντρα και να φτάσει μέχρι το σημείο που έφτασε, χωρίς να κονιορτοποιηθεί, ενώ σε θαύμα μπορεί να αποδοθεί και ο ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού που «εκτοξεύτηκε» ακόμη πιο κάτω από το σημείο όου βρέθηκε το όχημά του.

Ενδεικτικά, ο 90χρονος προσγειώθηκε αρκετά μέτρα πιο χαμηλά σε ένα σημείο που ήταν προσεγγίσιμο από μονοπάτι παράλληλο με το ποτάμι. Δηλαδή βρέθηκε σε μέρος που ήταν σαφώς πιο εύκολο να τον εντοπίσουν και να τον μετακινήσουν οι πέντε πυροσβέστες και οι ισάριθμοι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν για την διάσωσή του.

Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, τον είχαν κατεβάσει στο μονοπάτι και στη συνέχεια στο χωματόδρομο ώστε από κει να φτάσουν στο δρόμο που περίμενε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Άνθρωποι από το χωριό που βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο μέρος που «προσγειώθηκε» ο 90χρονος μόνο αν είχε τις δυνάμεις να φωνάξει θα μπορούσε κάποιος να τον ακούσει τη νύχτα που έχει ησυχία, ενώ αν έμενε στο σημείο όπου «σφήνωσε» το αυτοκίνητο, ακόμη και η ανάσυρσή του θα έπαιρνε ώρες.

Απίστευτο: 90χρονος έπεσε με το αμάξι σε γκρεμό, εκτοξεύτηκε και σώθηκε!

Ο Διοικητής του ΑΤ Σπερχειάδας Γιώργος Σταθοκώστας, με την συνδρομή των ανδρών του και των Πυροσβεστών της Υπηρεσίας της Μακρακώμης, κατέβηκε με σχοινί στο αυτοκίνητο, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρχε έτερο άτομο στο όχημα και να συγκεντρώσει τα προσωπικά αντικείμενα και τα χαρτιά του οδηγού.
Στο σημείο έσπευσε και ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Αγίου Γεωργίου, Λάμπρος Θεοδοσόπουλος, όπως και κτηνοτρόφοι της περιοχής για να βοηθήσουν. Όπως έλεγε ένας από τους κατοίκους στο LamiaReport, η πλαγιά γέμισε συντρίμμια και πράγματα που εκτοξεύτηκαν από το αυτοκίνητο και τον οδηγό. «Δεν είναι απλά θαύμα ενός Αγίου, πρέπει να συμμετείχαν όλοι οι Άγιοι για να σωθεί ο άνθρωπος», μάς είπε και πρόσθεσε: «Ακούσαμε ότι έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον γκρεμό και πραγματικά πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς είναι απίστευτο εκεί που έφτασε και μάλιστα ζωντανός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος στην εθνική οδό, αλλά ούτε και στον πρόχειρο χωματόδρομο που οδηγεί σε ποιμνιοστάσια και βρίσκεται πριν τον γκρεμό, κάτι που αρχικά ερμηνεύτηκε ότι κάτι παθολογικό συνέβη στον οδηγό.

Υπάρχει, πάντως, η πληροφορία ότι νωρίτερα είχε λάβει κλήση για υπερβολική ταχύτητα σε όμορο νομό.

Ο 90χρονος που έχει καταγωγή από τη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ταξίδευε από Αθήνα – Καρπενήσι για λόγους αναψυχής

Πηγή: news247.gr 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!