Απίστευτο και όμως αληθινό: Επιστήμονες έφτιαξαν μπύρα από… λύματα

Απίστευτο και όμως αληθινό: Επιστήμονες έφτιαξαν μπύρα από… λύματα

Facebook
Twitter
Email

Απίστευτο και όμως αληθινό: Επιστήμονες έφτιαξαν μπύρα από… λύματα

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη προχώρησε μια εταιρεία ζυθοποιίας στην Καλιφόρνια, η οποία λάνσαρε μπύρα η οποία δημιουργήθηκε από λύματα!

«Το αποτέλεσμα είναι μια μπύρα από λύματα και μπορώ να σας πω από προσωπική εμπειρία ότι είναι αρκετά καλή» γράφει ο αρθρογράφος του Guardian που έκανε την δοκιμή.

Το Epic OneWater Brew, από την Epic Cleantec και την Devil’s Canyon Brewing Company, είναι φτιαγμένο από γκρίζο νερό που ανακυκλώνεται από ντους, πλυντήρια και νεροχύτες μπάνιου σε μια πολυκατοικία 40 ορόφων στο Σαν Φρανσίσκο, όπου η Epic διαθέτει επιτόπου εξοπλισμό για τη συλλογή, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση νερού για μη σκοπούς κατανάλωση

Η Epic ανέφερε πως πρόκειται για «προϊόν επίδειξης» και πως στόχος της εταιρείας είναι να κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τις δυνατότητες ανακύκλωσης νερού και οι τρέχοντες εμπορικοί κανονισμοί για το ανακυκλωμένο πόσιμο νερό είναι αυστηροί.

Η δε γεύση της μπύρας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Guardian, δεν θύμιζε σε τίποτα την πρώτη της ύλη.

Αιτία για την ομολογουμένως περίεργη μπύρα στάθηκε η ξηρασία που ταλανίζει την Καλιφόρνια και κάνει το πόσιμο νερό, δυσεύρετο.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!