Cookie Consent by Privacy Policies website
Φτιάχνει επαναχρησιμοποιούμενο χαρτί τουαλέτας από παλιές πιτζάμες και διχάζει

Φτιάχνει επαναχρησιμοποιούμενο χαρτί τουαλέτας από παλιές πιτζάμες και διχάζει

Φτιάχνει επαναχρησιμοποιούμενο χαρτί τουαλέτας από παλιές πιτζάμες και διχάζει

Μια μαμά αποκαλύπτει ότι δεν χρησιμοποιεί χαρτί τουαλέτας αλλά βασίζεται σε επαναχρησιμοποιούμενο χαρτί από κομμάτια πιτζάμας και διχάζει του χρήστες των social media. Η οικολόγος μαμά λέει ότι δεν χρησιμοποιεί την κλασική μέθοδο και πως προτιμά το επαναχρησιμοποιούμενο «οικογενειακό ύφασμα» επειδή από τη μία «εξοικονομεί χρήματα» αλλά είναι και «πιο απαλό για τα οπίσθιά της».

Η μαμά ανέφερε ότι χρησιμοποιεί χαρτί υγείας φτιαγμένο από παλιές χριστουγεννιάτικες πιτζάμες. Η δημιουργός του TikTok, γνωστή ως @tiny_waste, έφτιαξε ένα βίντεο για το τι ρωτά η οικογένειά της όταν επισκέπτεται το σπίτι της συμπεριλαμβανομένων ερωτήσεων σχετικά με την έλλειψη χαρτοπετσετών αλλά και το προτιμώμενο χαρτί υγείας. Στα σχόλια κάτω από τα βίντεο, ένα άτομο ανέφερε τη χρήση του «οικογενειακού υφάσματος», μιας επαναχρησιμοποιήσιμης εναλλακτικής λύσης απέναντι στο χαρτί υγείας, και η δημιουργός του βίντεο απάντησε ότι το χρησιμοποίησε. «Το οικογενειακό ύφασμα είναι στο μπάνιο του επάνω ορόφου… Δεν μπορώ να πω ψέματα», ανέφερε.

Όταν ένας ακόλουθος τη ρώτησε τι είναι το «οικογενειακό ύφασμα», ανέβασε ένα νέο βίντεο στο TikTok. Η «εναλλακτική μαμά» είπε ότι δεν ήταν σίγουρη ποιος βρήκε τον όρο, αλλά συνέχισε να εξηγεί τι ήταν. «Είναι ένα ατυχές όνομα για το υφασμάτινο χαρτί υγείας. Επιτρέψτε μου να σας δείξω ποια είναι η χρησιμότητά του», ξεκινά να λέει στο βίντεο.

«Αυτή είναι η τουαλέτα στο μπάνιο μας, στον επάνω όροφο που χρησιμοποιούμε κυρίως εγώ και ο σύζυγός μου. Συνεχίζει, δείχνοντας ένα καλάθι πάνω από το καζανάκι, εξηγώντας ότι ήταν γεμάτο με καθαρά μαντηλάκια, «κυρίως φανελένια, κομμένα από παλιές χριστουγεννιάτικες πιτζάμες». «Όταν χρησιμοποιώ το μπάνιο αφήνω τον μπιντέ να κάνει όλη τη βαριά “δουλειά”, στεγνώνω την περιοχή με ένα καθαρό μαντηλάκι και μετά βάζω το χρησιμοποιημένο μαντηλάκι σε αυτόν τον κάδο που τελικά θα πάει στο πλυντήριο», εξηγεί η μαμά και συνεχίζει: «Κανένα μαντηλάκι δεν χρησιμοποιείται δεύτερη φορά χωρίς να έχει πλυθεί, αυτό θα ήταν αηδιαστικό». Στη συνέχεια, η δημιουργός εξηγεί ότι προσωπικά της άρεσε το υφασμάτινο χαρτί υγείας «επειδή είναι πιο στιβαρό και απαλό στα οπίσθια μου». Πάντως, η γυναίκα παραδέχεται πως ο σύζυγός της δεν είναι και τόσο fun της διαδικασίας, επομένως έχει και κανονικό χαρτί υγείας στο χέρι.

@tiny_waste

Replying to @.ieatbugs #periodproblems #lowwasteswaps #menstrualcup @GladRags

♬ Other Girls – Eleisha Eagle

Μάλιστα, η γυναίκα το προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και έβαλε τους χρήστες να ψηφίσουν με ένα ΝΑΙ ή ένα Όχι αν συμφωνούν μαζί της. Η ερώτηση της οικολόγου-μαμάς άφησε τους χρήστες διχασμένους «Το κάνεις, αλλά ακόμα και το να το αγγίξω, όταν ξέρω ότι κάποιος άλλος σκουπίστηκε με αυτό, με κάνει να νιώθω τόσο βρώμικος», σχολίασε ένας χρήστης ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Μόνο αν με πληρώσεις θα το κάνω αυτό». «’Οχι. Έχει κακά. Δεν το βάζω στο πλυντήριο μου», έγραψε ένας χρήστης του TikTok. «Όταν άκουσα οικογενειακά ρούχα νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσες ένα κουρέλι κρεμασμένο σε ένα γάντζο δίπλα στην τουαλέτα», είπε ένα τέταρτο άτομο. «Ο ορισμός του “οικογενειακού υφάσματος»” το κάνει να ακούγεται σαν ένα κουρέλι που μοιράζεται όλο το νοικοκυριό», είπε κάποιος άλλος.

@tiny_waste

Replying to @cutestaquarius #trashcan #compost #sustainabletiktok

♬ original sound – Tiny Waste

Άλλοι χρήστες αμφισβήτησαν αν η χρήση του μπιντέ θα έκανε πραγματικά τη διαφορά. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του TikTok υποστήριξαν τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενου χαρτιού υγείας. «Εντάξει μπορώ να το καταλάβω αυτό. Έχουμε μπιντέ και το χαρτί τουαλέτας είναι κυριολεκτικά μόνο για να στεγνώσει, μπορεί να το κάνει», είπε ένα άτομο. «Τελικά τα κατάφερα με το οικογενειακό υφασμάτινο τρόπο. Αγαπάμε τον τρόπο αυτό και το χρησιμοποιούμε αντί για χαρτί υγείας».

«Ο μπιντές κάνει τη βαριά δουλειά. αυτό λειτουργεί», έγραψε ένας τρίτος. Κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί επίσης υφασμάτινο χαρτί υγείας είπε ότι «δεν θα επέστρεφε ποτέ στον κλασικό τρόπο». «Το ύφασμα είναι πολύ πιο άνετο και κάνει εξαιρετική δουλειά στο στέγνωμα μετά από ένα μπιντέ. Κρατάμε επίσης κάποια χαρτιά υγείας αλλά μόνο για καλεσμένους», είπαν. Όταν ρωτήθηκε αν αποφάσισε να αφήσει το χαρτί υγείας για να εξοικονομήσει χρήματα ή για την προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργός είπε ότι ήταν «λίγο και από τα δύο», προσθέτοντας: «Από τη στιγμή που γέννησα, οι αιμορροΐδες μου εκτιμούν πραγματικά την επιπλέον απαλότητα».

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!