"Οργιάζουν" οι θεωρίες συνωμοσίες ότι βιβλίο προέβλεψε ξέσπασμα κορωνοϊού

"Οργιάζουν" οι θεωρίες συνωμοσίες ότι βιβλίο προέβλεψε ξέσπασμα κορωνοϊού

Facebook
Twitter
Email

Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας που αναφέρουν ότι ο Αμερικανός συγγραφέας και μετρ του τρόμου, Ντιν Κουντζ προέβλεψε το ξέσπασμα του κορωνοϊού σχεδόν πριν από 40 χρόνια έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω ομοιοτήτων στο βιβλίο με τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

 

Στο θρίλερ του 1981 «The Eyes of Darkness» ο Ντιν Κουντζ περιγράφει έναν θανατηφόρο ιό, που ονομάζεται «Wuhan-400», φέρει δηλαδή το όνομα της κινεζικής πόλης που είναι γνωστή ως το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Σε ένα μυθιστόρημα γραμμένο το 1981 προβλέφθηκε η έξαρση του κορωνοϊού!» έγραψε ο Νικ Χίντον, ο οποίος ανάρτησε στο Twitter screenshot τα σχετικά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Χρήστες στο Twitter που απάντησαν στην ανάρτησή του χαρακτήρισαν την πρόβλεψη του Ντιν Κουντζ ανατριχιαστική.

Άλλοι σημείωσαν πως στην πλοκή του βιβλίου ο ιός Wuhan αποκαλείται το «τέλειο όπλο» που θα μπορούσε να «εξοντώσει μια πόλη ή μια χώρα».
«Αυτό είναι τρελό και πιθανότατα δεν είχε ιδέα όταν το έγραφε» σχολίασε ένας άλλος χρήστης.

Δυστυχώς για όσους ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας, φαίνεται ότι οι ομοιότητες μεταξύ του ιού covid-19 και της πρόβλεψης του Ντιν Κουντζ σταματούν στο όνομα Wuhan, σύμφωνα με το Fox News.

Στο βιβλίο, o Wuhan-400 κατασκευάστηκε από ανθρώπους και αναπτύχθηκε σε εργαστήρια έξω από την πόλη – ενώ ο covid-19, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προήλθε από άγρια ζώα.

Το ποσοστό θνησιμότητας του Wuhan-400 είναι 100%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του κορωνοϊού είναι 2%.

Μία Google Books Preview εμφάνισε το όνομα του ιού σε αρχικό αντίγραφο του βιβλίου του 1981 ως “Gorki-400”. Τελικά η ονομασία του ιού άλλαξε σε Wujan το 1996 και δεν είναι σαφές αν ο Ντιν Κουντζ ήταν εκείνος που έλαβε την απόφαση να αλλάξει.

Πηγή: cnn.gr 

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!