Πέντε πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν για τον Αϊνστάιν

Πέντε πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν για τον Αϊνστάιν

Facebook
Twitter
Email

Πέντε πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν για τον Αϊνστάιν

Μια προσωπικότητα που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο για το επιστημονικό έργο που προσέφερε στην ανθρωπότητα αλλά και για τον τρόπο ζωή της. Ο Αϊνστάιν δεν ήταν απλώς ένας επιστήμονας αλλά μια προσωπικότητα που ξεχώριζε και μαγνήτιζε το ενδιαφέρον. Δείτε πέντε πληροφορίες που πολλοί δεν γνωρίζουν για εκείνον. 

1. Παντρεύτηκε τη μόνη γυναίκα στην τάξη του. Η Μιλένα Μάριτς που ήταν σύζυγός του, ήταν η μόνη γυναίκα φοιτήτρια στην τάξη όπου φοιτούσε και ο Αϊνστάιν στη Ζυρίχη.

2. Υπήρξε γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των πολιτών καθώς πίστευε ακράδαντα στα δικαιώματα του πολίτη και την ελευθερία του λόγου. 

3. Είχε πληρώσει σε διατροφή το αντίτιμο του βραβείου Νόμπελ. Συγκεκριμένα προσέφερε το χρηματικό έπαθλο που το συνόδευε στην πρώτη του γυναίκα Μιλένα Μάριτς προκειμένου να του δώσει διαζύγιο.

4. Ένας από τους γάμους του, που έγινε το 1919 ήταν με την Έλσα Λοβεντάλ, ξαδέλφη του, και έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο της το 1936.

5.  Διέθετε φάκελο 1.427 σελίδων στο FBI καθώς τo 1933, το FBI ξεκίνησε να συλλέγει πληροφορίες για τον επιστήμονα, λίγο πριν το τρίτο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!