Πέθανε ο μονάκριβος γιος της και τον έκανε λίπασμα – Η «πράσινη κηδεία» ήταν η τελευταία επιθυμία του

Πέθανε ο μονάκριβος γιος της και τον έκανε λίπασμα – Η «πράσινη κηδεία» ήταν η τελευταία επιθυμία του

Facebook
Twitter
Email

Πέθανε ο μονάκριβος γιος της και τον έκανε λίπασμα – Η «πράσινη κηδεία» ήταν η τελευταία επιθυμία του

Μια μητέρα έχασε τον μονάκριβο γιο της και αποφάσισε να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία του, η οποία ήταν να κηδευτεί σε «πράσινη κηδεία» και η σορός του να μετατραπεί σε λίπασμα.

Όπως αναφέρει η nypost.com, το γραφείο κηδειών Return Home Terramation δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο TikTok, το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τις 52 εκατομμύρια προβολές.

Εκεί αναφέρεται πως ο νεκρός είχε δηλώσει πως θέλει να σώσει το περιβάλλον και να μετατραπεί το σώμα του σε κάτι χρήσιμο. Έτσι, αποφάσισε να μετατραπεί σε λίπασμα και το χώμα να δοθεί στην οικογένεια του για να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί.

«Όταν ο μονάκριβος γιος σου πεθαίνει και πραγματοποιείς την επιθυμία του να γίνει λίπασμα», ανέφερε η λεζάντα του βίντεο.

@returnhomenor

At return homes human composting facility unique goodbyes are common. #terramation #humancomposting #cremation #funeral #sustainable #deathcare #composting #grief

♬ American Beauty – Thomas Newman

Τι είναι η «πράσινη κηδεία»

Η εργαζόμενη στο γραφείο τελετών Brienna Smith δήλωσε πως η «πράσινη κηδεία» είναι μια ειδική διαδικασία, κατά την οποία η σόρος τοποθετείται σε ειδικό φέρετρο, όπου μέσα περιέχονται υλικά τα οποία βοηθούν σε πιο γρήγορη αποσύνθεση. Με αυτό τον τρόπο, το άψυχο κορμί μετατρέπεται σε λίπασμα σε βάθος 3 μηνών περίπου και στη συνέχεια αποστέλλεται στην οικογένεια του.

«Είναι πολύ απλό πραγματικά», είπε και σημείωσε πως «φορτώνουμε ένα άδειο δοχείο με ένα μείγμα οργανικών υλικών που συνδυάζονται για να επιταχύνουν τη διάσπαση του ανθρώπινου σώματος».

«Κατά τη διάρκεια των 60-90 ημερών, παρακολουθούμε συνεχώς τη ροή οξυγόνου, τη θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας μέσα σε αυτά τα αγγεία. Αυτή η συνεχής παρακολούθηση μας επιτρέπει να κάνουμε προσαρμογές όπως απαιτείται για να διασφαλίσουμε μια μη προβληματική διακοπή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

@returnhomenor

Replying to @pamalala70 lets take a look at those terramation vessels! #terramation #humancomposting #deathtok #savesoil #mortician #returnhomies #greenfuneral

♬ Harvest Dawn – Jeremy Soule

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!