Ποια είναι τα «σημάδια» της Αποκάλυψης και του τέλος του κόσμου

Ποια είναι τα «σημάδια» της Αποκάλυψης και του τέλος του κόσμου

Facebook
Twitter
Email

Τροφή στους πάντα… πεινασμένους συνωμοσιολόγους αποτέλεσε η νέα τραγωδία στην Ινδονησία, όπου φονικό τσουνάμι, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου «Ανάκ Κρακατάου», στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 429 άτομα.

 

Οι προβλέψεις τους μάλιστα είναι ιδιαίτερα νοσηρές και δυσοίωνες, φτάνοντας μέχρι την Αποκάλυψη και το τέλος του κόσμου, τουλάχιστον όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Σύμφωνα έτσι με ορισμένους ραβίνους, η έντονη σεισμική δραστηριότητα στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», θα μπορούσε να ήταν σημάδι Αποκάλυψης, όπως προβλέπεται στα εβραϊκά κείμενα.

Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» είναι μια ζώνη σε σχήμα πέταλου, μήκους 40.000 χλμ., η οποία σχηματίζεται από τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου και τις ακτές της Ασίας, που βρέχονται από τον Ειρηνικό ωκεανό, καλύπτοντας μεγάλες εκτάσεις γης από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι τη βόρεια Ρωσία. Το πέταλο αυτό συνδέεται με μία σχεδόν συνεχή σειρά από ωκεάνιες τάφρους, ηφαιστειακά τόξα, ηφαιστειακές ζώνες και λιθοσφαιρικές πλάκες.

Περιλαμβάνει, δε, 452 ηφαίστεια και φιλοξενεί πάνω από το 75% των ενεργών και αδρανών ηφαιστείων στον κόσμο.

Στο «Δαχτυλίδι της φωτιάς» σημειώνονται περίπου το 90% των σεισμών παγκοσμίως, αλλά και το 80% των μεγαλύτερων σεισμών του κόσμου, ενώ το τσουνάμι στην Ινδονησία είναι το τελευταίο φονικό χτύπημά του.

Τρεις άλλωστε από τις 25 μεγαλύτερες εκρήξεις ηφαιστείου στην Ιστορία που σκόρπισαν το θάνατο, σημειώθηκαν κατά μήκος της περιμέτρου του «Δακτυλιδιού της Φωτιάς».

«Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ξεκάθαρο σε όλους, ωστόσο το σημαντικότερο είναι πως πρέπει να καταλάβουν πως σχετίζεται με την έλευση του Μεσσία», τόνισε ο Yosef Berger στην Breaking Israel News, συμπληρώνοντας πως «όσοι δεν βλέπουν το Θεό στον κόσμο κάνουν λάθος για τις φυσικές καταστροφές, πιστεύοντας πως κυριαρχούν στο δημιούργημα του Θεού».

Από την πλευρά του, ο ραβίνος Nir Ben Artzi υποστήριξε πως «ο Μεσσίας έβαλε την ανθρωπότητα στο κατώφλι της λύτρωσης», ενώ «περιμένει να αποκαλυφθεί στον κόσμο».

«Ο Δημιουργός καθαρίζει τον κόσμο από τη βρομιά του φιδιού για να προετοιμάσει το δρόμο για την έλευση του Μεσσία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα εβδομαδιαία του κηρύγματα, προσθέτοντας:

«Η λύτρωση θα έρθει με σπλαχνικά, έτσι ο Πατέρας μας θα χρησιμοποιεί τη φύση εναντίον μας: μέσω καταιγίδων, πυρκαγιών, σεισμών και εκρήξεις ηφαιστείων».

Ο Artzi εξήγησε επίσης ότι «καθώς θα καταστρέφει όλο το κακό στον κόσμο, θα ανοίγει το δρόμο για το φως του Μεσσία», με τον κόσμο «να περνάει ταυτόχρονα μέσω της καταστροφής στην αναγέννησης»…

Στον Ιουδαϊσμό, το «τέλος του κόσμου» αντιστοιχεί στην άφιξη του Εβραίου Μεσσία, ο οποίος θα κυβερνά κατά τη διάρκεια της Μεσσιανικής του εποχής, προτού οδηγηθούμε στη βασιλεία της εποχής του Θεού.

Πηγή: CNN


 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!