Πώς μπορώ να πλύνω το σκύλο μου;

Πώς μπορώ να πλύνω το σκύλο μου;

Facebook
Twitter
Email

Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το νερό,το οποίο θα πρέπει να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Βήμα 2: Τοποθετούμε λίγο βαμβάκι και στα δύο αυτιά του σκύλου ούτως ώστε να μη μπει νερό.
Βήμα 3: Βρέχουμε όλο το σώμα του σκύλου προσέχοντας την περιοχή του κεφαλιού.Σηκώνουμε το κεφάλι του ψηλά αποφεύγοντας να πέσει νερό στο στόμα του και να πνιγεί.
Βήμα 4: Απλώνουμε μία – ανάλογη με το μέγεθος του σκύλου – ποσότητα σαμπουάν κατά μήκος της πλάτης του και κάνουμε μασάζ ακολουθώντας τη φορά της τρίχας του.
Βήμα 5: Ξεπλένουμε και απλώνουμε ξανά σαμπουάν στην πλάτη,ρίχνοντας και στη χούφτα μας μία ποσότητα σαμπουάν.Με τα χέρια μας απλώνουμε το σαμπουάν σε όλο το σώμα του σκύλου κάνοντας ξανά μασάζ προς τη φορά της τρίχας.
Βήμα 6: Στην περιοχή της κεφαλής αποφεύγουμε το εσωτερικό των αυτιών και των ματιών τρίβοντας ελαφρά την περιοχή γύρω απο τη μουσούδα και το λαιμό.
Βήμα 7: Ξεπλένουμε όλο το σώμα του σκύλου πολύ καλά χώρις να αφήσουμε κατάλοιπα σαμπουάν στο τρίχωμα του.
Βήμα 8: Αφαιρούμε το βαμβάκι απο τ’ αυτιά του σκύλου,το στεγνώνουμε με την πετσέτα και ύστερα το χτενίζουμε,απομακρύνοντας τις σπασμένες τρίχες.
Βήμα 9: Βαζουμε το σκύλο να καθίσει και κόβουμε τα νύχια στα μπροστινά πόδια του.Για τα νύχια στα πίσω πόδια ξαπλώνουμε το σκυλί στο πλάι.Τα νύχια πρεπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά και κομμένα λίγα χιλιοστά πρίν την ροζ απόληξη των νυχιών.Η ρίζα των νυχιών είναι ροζ και δεν πρέπει να κόψουμε εκεί.

Τι θα χρειαστείτε:
  • Μία χτένα ή βούρτσα για σκύλους.
  • Μία πετσέτα.
  • Σαμπουάν για σκύλους.
  • Νυχοκόπτης για σκύλους.
  • Λίγο βαμβάκι.
Ίσως σε ενδιαφέρουν