Πώς ο Άγιος Βασίλης κάνει 510 εκατομμύρια χλμ σε 32 ώρες

Πώς ο Άγιος Βασίλης κάνει 510 εκατομμύρια χλμ σε 32 ώρες

Facebook
Twitter
Email

Μπορεί ο Φιλέας Φoγκ να χρειάστηκε 80 ημέρες για να κάνει το γύρο του κόσμου με αερόστατο, ο Άγιος Βασίλης, όμως, χρειάζεται μόλις 32 ώρες για να επισκεφτεί όλα τα νοικοκυριά με παιδιά!

 

Ερευνητές από το κέντρο νεαρών επιστημόνων «The Big Bang» και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών της Βρετανίας πραγματοποίησαν πριν από μερικά χρόνια χριστουγεννιάτικη έρευνα για να αποκαλύψουν τον αγώνα… δρόμου, που πρέπει να κάνει κάθε χρόνο παχουλός Άγιος ώστε όλα τα παιδιά του κόσμου να βρουν ένα δώρο κάτω από το δέντρο τους!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους… Σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου 1,8 δις παιδιά από όλο τον κόσμο περιμένουν ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη, ενώ υπολογίζεται ότι ανήλικοι κάτω των 14 ετών έστειλαν…1.843.868.987 γράμματα στον Βόρειο Πόλο!

Για να κατορθώσει να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να προβάλει να μοιράσει όλα τα δώρα στην ώρα τους, ο χαρωπός Άγιος θα πρέπει να διανύσει 510 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα σε 32 ώρες. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι έχει τόσο χρόνο στη διάθεσή του λόγω της διαφοράς της ώρας από τη μια ζώνη στην άλλη και την περιστροφή της Γης. Ακόμα και με αυτό το χρονικό «παράθυρο», όμως, ο Άγιος Βασίλης θα πρέπει να επισκέπτεται 5.556 σπίτια το δευτερόλεπτο και θα έχει μόλις 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει το έλκηθρό του, να βρει τα σωστά δώρα, να κατέβει από την καμινάδα, να φάει τα μπισκότα ή τους κουραμπιέδες του και να επιστρέψει στο μεταφορικό του μέσο!


Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτοί οι αριθμοί προκύπτουν εάν υπολογιστεί ότι υπάρχουν 2,5 παιδιά ανά μέσο όρο σε κάθε νοικοκυριό και ότι το… μαγικό έλκηθρο θα πραγματοποιήσει 640 εκατομμύρια στάσεις. Το βάρος των παιχνιδιών ξεπερνάει τους 840.000 τόνους, χωρίς να συνυπολογίζεται το έλκηθρο αλλά και ο… τροφαντός Άγιος Βασίλης.

Έτσι, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι οι τάρανδοι δεν θα έπρεπε να είναι 12, όπως θέλει η παράδοση, αλλά 5,6 εκατομμύρια! Φυσικά, η ταχύτητα με την οποία θα πρέπει να πετάνε, για να κατορθώσουν να φτάσουν σε όλα τα σπίτια της λίστας, αγγίζει τα… 10.7 εκατομμύρια χιλιόμετρα ανά ώρα.

Τα δώρα

Εξαιρετικά τυχερός είναι ο Άγιος Βασίλης που έχει στη δούλεψή του τα εργατικά ξωτικά, καθώς μόνο το τύλιγμα των δώρων απαιτεί τουλάχιστον ένα χρόνο!

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι για να αμπαλαριστούν τα δώρα όλων των παιδιών του κόσμο 3000 ξωτικά θα πρέπει να δουλεύουν οκτάωρα για 365 ημέρες! Και αυτό μόνο εάν για κάθε δώρο δαπανούνται το πολύ δέκα δευτερόλεπτα.

Πηγή: cnn
 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!