Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένετε το πάπλωμά σας

Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένετε το πάπλωμά σας

Facebook
Twitter
Email

Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένετε το πάπλωμά σας

Παρόλη την ζεστασιά που σας προσφέρει κατά την διάρκεια του χειμώνα, μην ξεχνάτε ότι το πάπλωμά σας συγκαταλέγεται στα λευκά είδη του σπιτιού, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να το πλένετε και αυτό, όπως κάνετε και με τα υπόλοιπα σεντόνια και μαξιλαροθήκες.

Έτσι, το πάπλωμά σας πρέπει να πλένεται σχετικά συχνά, αλλά το πόσο συχνά εξαρτάται από μερικά πράγματα. Εάν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε το πάπλωμα σας με κάλυμμα, όπως μια μαξιλαροθήκη για μαξιλάρια, θα μειώσετε τη συχνότητα πλυσίματός του. Ακόμη, η χρήση ενός πανωσέντονου ανάμεσα σε εσάς και το πάπλωμά σας το διατηρεί επίσης πιο καθαρό, σημειώνει το housedigest.com.

Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένετε το πάπλωμά σας

Τα πράγματα που λερώνουν το πάπλωμά σας

Στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιείτε κάλυμμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που λερώνουν το πάπλωμά σας και καλό είναι να λάβετε υπόψη ώστε να το προστατεύσετε από αυτά. Ένα από αυτά είναι και τα έλαια σώματος και ο ιδρώτας που εισχωρούν σε όλα τα κλινοσκεπάσματα καθώς κοιμάστε τη νύχτα, ενώ αν έχετε κατοικίδια, το τρίχωμα και η γούνα τους κάνουν, επίσης, την ίδια ζημιά. Υπάρχει επίσης η συνηθισμένη οικιακή σκόνη, ενώ είναι γνωστό ότι τα καλύμματα προστατεύουν το πάπλωμα σας από βρωμιά και αλλεργιογόνα.

Έτσι, το κάλυμμα του παπλώματος σας είναι το μόνο μέρος που θα χρειαστεί τακτικό καθαρισμό, για όσους χρησιμοποιείτε καλύμματα παπλώματος, όπως και τα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματά σας.

Πόσο συχνά πρέπει πραγματικά να πλένετε το πάπλωμά σας

Πότε και πώς να πλένετε το πάπλωμά σας

Υπάρχουν πολλά μεγάλα οφέλη από την επένδυση σε ένα κάλυμμα παπλώματος, σύμφωνα με τη Μάρθα Στιούαρτ, αναφέρει το housedigest.com. Το κάλυμμα όχι μόνο προστατεύει το πάπλωμα από βρωμιά και αλλεργιογόνα, αλλά θα σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υφάσματος κρατώντας τα έλαια του σώματος μακριά από αυτό, αναφέρει το housedigest.com.

Εάν χρησιμοποιείτε κάλυμμα, μπορείτε να πλένετε το κάλυμμα κάθε εβδομάδα όταν πλένετε και τα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματα. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάλυμμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πλένετε το ακάλυπτο πάπλωμά σας κάθε δύο μήνες, εάν χρησιμοποιείτε ένα σεντόνι στο ενδιάμεσο. Εάν τρώτε στο κρεβάτι ή έχετε κατοικίδια που βρίσκονται στο κρεβάτι, μπορεί να χρειαστεί να πλένετε το πάπλωμα πιο συχνά.

Το πλύσιμο του παπλώματος σας είναι τόσο εύκολο όσο ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας, αλλά θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι θα χωρέσει στο πλυντήριό σας. Εάν το πλυντήριό σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, προτιμήστε να το δώσετε σε ένα καθαριστήριο. Είναι επίσης σημαντικό να στεγνώσετε τελείως το πάπλωμα σας αφού το πλύνετε, έτσι ώστε να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας ή βακτηρίων στο εσωτερικό του.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!