Το άγαλμα με τη… χυμώδη γοργόνα που διχάζει το διαδίκτυο – «Δεν έχουν ανθρώπινα οπίσθια»

Το άγαλμα με τη… χυμώδη γοργόνα που διχάζει το διαδίκτυο – «Δεν έχουν ανθρώπινα οπίσθια»

Facebook
Twitter
Email

Το άγαλμα με τη… χυμώδη γοργόνα που διχάζει το διαδίκτυο – «Δεν έχουν ανθρώπινα οπίσθια»

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει θέση στη διαμάχη για ένα άγαλμα γοργόνας στη νότια Ιταλία, και οι περισσότεροι επικριτές διαφωνούν με το γεγονός ότι η γοργόνα έχει τόσο ανθρώπινα… οπίσθια μέρος και ουρά ψαριού. «Η συζήτηση που προκάλεσε η Γοργόνα είναι ευπρόσδεκτη, αρκεί να αφορά θέματα όπως η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης ή τα απομεινάρια ενός αρχαίου και εκτός εποχής τρόπου θεώρησης του γυναικείου (ή ανδρικού) σώματος», δήλωσε στο Fox News Digital ο Adolfo Marciano, διευθυντής του καλλιτεχνικού λυκείου IISS Luigi Russo που δημιούργησε το διάσημο πλέον άγαλμα, σε δήλωσή του.

Το σχολείο δημιούργησε το άγαλμα για να τιμήσει τη Rita Levi-Montalcini, μια αείμνηστη Ιταλίδα γερουσιαστή και νομπελίστρια, σύμφωνα με τους Monopoli Times, οι οποίοι κάλυψαν πρώτοι την ιστορία.

Η Tiziana Schiavarelli, ηθοποιός, δήλωσε ότι οι κάτοικοι της περιοχής είχαν δίκιο που εξέφρασαν «κάποια απορία» για το άγαλμα.

«Μοιάζει με γοργόνα με δύο στήθη από σιλικόνη και, κυρίως, ένα τεράστιο κ@@@ που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε γοργόνα. Τουλάχιστον όχι σε κάποια που ξέρω», δήλωσε η Schiavarelli, σύμφωνα με τον Guardian.

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ τοποθετήθηκε για το θέμα στην εκπομπή «The View», λέγοντας ότι «έχει ένα μπούτι» και γελοιοποιώντας τους ανθρώπους που κάνουν τόσο μεγάλο θέμα για κάτι που «δεν είναι αληθινό».

«Δεν νομίζω ότι τα παιδιά σκέφτονται, “Ω, είναι σέξι”», είπε η Γκόλντμπεργκ πριν οι οικοδεσπότες αρχίσουν να διαφωνούν σχετικά με το πώς μια γοργόνα μπορεί να έχει και τέτοια οπίσθια και ουρά.

Ένας άλλος εξέφρασε την έκπληξή του που η διαμάχη ξέσπασε στην Ιταλία, η οποία έχει «τόση γυμνή τέχνη παντού».

Μια φωτογραφία του αγάλματος έκανε θραύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους περισσότερους χρήστες να εστιάζουν στο γεγονός ότι η διαμάχη αφορά ένα φανταστικό πλάσμα.

Giusto per ricordarlo…Le foto della #sirena che sta facendo parlare di #Monopoli in tutto il mondo sono…

Posted by The Monopoli Times, Giornale e Web TV News on Wednesday, May 3, 2023

Ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας ένα στιγμιότυπο του ρεπορτάζ του Guardian, δήλωσε ότι το άγαλμα είναι «ντροπή» επειδή «οι γοργόνες ως γνωστόν δεν έχουν ανθρώπινα οπίσθια, η ουρά φτάνει μέχρι τους γοφούς τους».

Ένας άλλος χρήστης χλεύασε τη διαμάχη, λέγοντας: «Σωστά. Φυσικά! Οι γοργόνες είναι πραγματικές και ξέρουμε πώς πρέπει να μοιάζουν».

«Αυτό το άγαλμα θέτει μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς για τις γοργόνες παντού!», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Το άγαλμα φαίνεται να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από ένα πρόσφατα κατασκευασμένο παιδικό πάρκο, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!