Το μυστικό για να μην έχουν οι πετσέτες σας χρωματικούς λεκέδες μετά το πλύσιμο

Facebook
Twitter
Email

Το συστατικό στα απορρυπαντικά που πρέπει να προσέχετε

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να πλύνετε τις πετσέτες σας και να παρατηρήσετε διάφορους χρωματικούς λεκέδες ή ξεβαμμένα σημεία χωρίς, ωστόσο, να έχετε χρησιμοποιήσει λευκαντικό;

Στην ουσία πιστεύετε ότι δεν έχετε χρησιμοποιήσει λευκαντικό, καθώς πολλά απορρυπαντικά και διάφορα άλλα προϊόντα περιποίησης, όπως η οδοντόκρεμα για παράδειγμα ή κρέμες για την ακμή, περιέχουν μέσα τους λευκαντικές ουσίες.

Αν, λοιπόν, έχει ξεμείνει λίγο από αυτό το υλικό στα χέρια σας κι εσείς εν συνεχεία το μεταφέρετε κατά λάθος στο ύφασμα το οποίο θα αλληλεπιδράσει μετέπειτα με το νερό, τότε θα δημιουργηθούν οι λεκέδες που παρατηρείτε.

Γενικότερα να έχετε υπόψη ότι οτιδήποτε ισχυρίζεται ότι λευκαίνει, φωτίζει ή απολυμαίνει περιέχει μέσα ουσίες όπως υπερβορικό νάτριο, χλώριο ή βενζόϋλο υπεροξείδιο που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «ένοχοι» για τους λεκέδες που παρατηρείτε.

Μόλις ανακαλύψετε, λοιπόν, τους ενόχους καλό είναι να πλέντετε καλά τα χέρια σας μετά την χρήση τους και να αποθηκεύετε τις χρωματιστές πετσέτες σε ασφαλή σημεία μακριά από τέτοιες ουσίες ή προτιμήστε για το μπάνιο σας μόνο λευκές πετσέτες.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!