Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6.696 δολάρια ανά μερίδα

Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6.696 δολάρια ανά μερίδα

Facebook
Twitter
Email

Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6.696 δολάρια ανά μερίδα

Μια ιαπωνική εταιρεία παγωτού συγκέντρωσε μερικά από τα πιο σπάνια συστατικά στον κόσμο για να δημιουργήσει την τέλεια γεύση παγωτού που κοστίζει όχι 1, όχι 2, ούτε καν 5 αλλά 6.696 δολάρια ανά μερίδα!

Η ιαπωνική μάρκα Cellato μπήκε μάλιστα και στα ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο με τη νέα του γεύση, που ονομάστηκε Byakuya.

Τα συστατικά της… απαγορευμένης (οικονομικά) για τους περισσότερους απόλαυσης περιλαμβάνουν μια σπάνια λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, η οποία κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα. Περιλαμβάνει επίσης το γνωστό τυρί Parmigiano Reggiano και sake lees, που είναι στερεές ουσίες που παράγονται κατά την παραγωγή του σάκε.

View this post on Instagram

A post shared by Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Η εν λόγω γεύση παγωτού δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο RiVi της Οσάκα, Tadayoshi Yamada. Η εταιρεία δήλωσε ότι προσπάθησε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις σε φτιάχνοντας κάτι μοναδικό.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να εξελιχθούμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση. Η κατάκτηση ενός τίτλου στα ρεκόρ Γκίνες έκανε την προσπάθεια να άξιζε τον κόπο», είπε ένας εκπρόσωπος της Cellato στο Guinness World Record.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!