Τρία ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Τρία ξεχωριστά πασχαλινά έθιμα απ’ όλο τον κόσμο

Facebook
Twitter
Email

Παραδόσεις που κρατάνε χρόνια

Τα ήθη και τα έθιμα του Πάσχα είναι πολλά και διαφορετικά σε κάθε χώρα. Περνάνε από γενιά σε γενιά και διατηρούνται. Κάποια από αυτά είναι αρκετά παράξενα.

Στη Νορβηγία οι κάτοικοι διαβάζουν ανατριχιαστικές ιστορίες και βιβλία θρίλερ. Μάλιστα, η παράδοση λέει πως το έθιμο ξεκίνησε το 1923 όταν ένας εκδότης θέλησε να διαφημίσει ένα βιβλίο εγκλήματος στην μπροστινή σελίδα εφημερίδας. Ο κόσμος δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για διαφήμιση και θεώρησαν την είδηση του εγκλήματος αληθινή.

Στις Βερμούδες τη Μεγάλη Παρασκευή πολλοί ντόπιοι συνηθίζουν να πετάνε χαρταετό και να τρώνε μπακαλιάρο και ζεστά ψωμάκια σε σχήμα σταυρού. Το συγκεκριμένο έθιμο ξεκίνησε από μια δασκάλα που προσπαθούσε να εξηγήσει στους μαθητές της την Ανάληψη του Χριστού στους ουρανούς. Έτσι έφτιαξε έναν χαρταετό σε σχήμα σταυρού και από τότε αυτό το έθιμο καθιερώθηκε.

Στην Πολωνία, τέλος, το έθιμο επιτάσσει αρνί, που όμως δεν έχει καμία σχέση με το σουβλιστό. Πρόκειται για ένα αρνί από ζάχαρη, το οποίο τοποθετείται στη μέση του εορταστικού τραπεζιού, από το οποίο απουσιάζουν εντελώς τα ζεστά γεύματα -απαγορεύεται ο καπνός. Αντ’ αυτών υπάρχουν βαμμένα αυγά, ψωμιά, κέικ και διάφορων ειδών αλλαντικά.

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!