ΒΙΝΤΕΟ: Έρευνα αναζωπυρώνει τα σενάρια για το τέρας του Λοχ Νες

ΒΙΝΤΕΟ: Έρευνα αναζωπυρώνει τα σενάρια για το τέρας του Λοχ Νες

Facebook
Twitter
Email

“Εύλογη μία από τις θεωρίες για το τέρας του Λοχ Νες”. Αυτό αναφέρει μια νέα έρευνα, η οποία τροφοδοτεί και “αναζωπυρώνει” τον μύθο για το τέρας του Λοχ Νες. 

Διεθνής ομάδα επιστημόνων έλαβε δείγματα από την λίμνη Λοχ Νες της Σκωτίας και δημιούργησε μία λίστα με όλα τα έμβια όντα που ζουν ή έχουν περάσει από τα νερά της.

Ο καθηγητής Neil Gemmell, ο επικεφαλής της έρευνας, σημειώνει πως -με βάση τα στοιχεία τα οποία συλλέχθηκαν- αποδεικνύεται πως μία από τις θεωρίες που υπάρχουν αναφορικά με το μυθικό τέρας του Λοχ Νες «παραμένει εύλογη».

Κατά την διάρκεια της έρευνας, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, οι επιστήμονες έλαβαν 250 δείγματα νερού κατά μήκος, πλάτος και βάθος της λίμνης, αναφέρει ο βρετανικός Independent.

To περιβαλλοντικό DNA (γνωστό και ως eDNA) που εξήχθη από τα δείγματα οδήγησε σε 500 εκατομμύρια διαφορετικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια έγινε σύγκρισή τους με τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.

Τα έμβια όντα που κινούνται στην λίμνη μπορεί να αφήσουν δείγματα DNA από το δέρμα, τα λέπια, τα φτερά, τη γούνα, τα περιττώματα και τα ούρα, κάτι που οδηγεί στην αναγνώρισή τους.

Όπως τόνισε ο Gemmell, στην λίμνη έχουν καταγραφεί περισσότερες από χίλιες θεάσεις κάποιου είδους, γεγονός που έχει «φουντώσει» τα σενάρια για το τέρας. 

«Υπάρχουν τέσσερις βασικές εξηγήσεις γι’ αυτό που έχουν δει», σημείωσε ο καθηγητής.«Η έρευνά μας απέρριψε τις περισσότερες από τις θεωρίες, ωστόσο, μία παραμένει εύλογη», συμπλήρωσε, χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Οτάγκο στην Νέα Ζηλανδία, θα αποκαλύψει τα πλήρη ευρήματα τον Σεπτέμβριο.

Το τέρας του Λοχ Νες αποτελεί «χρυσωρυχείο» για την οικονομία της Σκωτίας, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή κάθε χρόνο με την ελπίδα να «ανακαλύψουν» το τέρας.

 

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!