Ξεμένουν από τηγανιτές πατάτες οι ΗΠΑ;

Ξεμένουν από τηγανιτές πατάτες οι ΗΠΑ;

Facebook
Twitter
Email

Κι όμως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει και το “εθνικό” φαγητό των ΗΠΑ. 

 

Οι παγετώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, φαίνεται πως επηρεάζουν αρνητικά και την καλλιέργεια πατάτας, με αποτέλεσμα να απειλείται η διαθεσιμότητά τους.  Μήπως οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την «κρίση του γεώμηλου»;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, η παραγωγή πατάτας το 2019 μειώθηκε 6% συγκριτικά με πέρυσι, που ισοδυναμεί σε 422 εκατ. τόνους. «Οι προμήθειες δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση», δηλώνει ο Τρέιβις Μπλέικερ, ο διευθυντής  επικοινωνίας στην Επιτροπή Πατάτας της Πολιτείας Αϊντάχο των ΗΠΑ.

Η έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι οι λιανοπωλητές στρέφονται στους ξένους παραγωγούς για να αντισταθμίσουν την απώλεια.

Οι παγετώνες φαίνεται πως κάνουν ζημιά στις καλλιέργειες. Για παράδειγμα, οι  παραγωγοί της Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι το έδαφος παθαίνει ζημιές εξαιτίας της ψύξης του κατά την περίοδο της συγκομιδής. 

Οι καλλιεργητές πατάτας του Καναδά ανέφεραν στο Bloomberg ότι περίπου το 18% της συγκομιδής και της δικής τους πατάτας έπρεπε να εγκαταλειφθεί φέτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε με το email σας για να λαμβάνετε κάθε Τετάρτη τα πιο Hot, απίθανα, μοναδικά άρθρα μας στο Inbox σας!